Ce se întâmplă dacă puneți becul în cuptorul cu microunde? Bucătărie neașteptată -lifhak

Bulbul din cuptorul cu microunde sună ca o remiză, dar această metodă rezolvă o problemă familiară tuturor.

Imaginează -ți: te grăbești să pregătești cina, iar ceapa de la coajă se transformă în chinuri.

Coaja uscată se lipește de degete, ochii cu apă și cuțitul alunecă.

cuptor cu microunde
Foto: © Belnovosti

Totul se schimbă dacă încărcați becul în cuptorul cu microunde timp de 20-30 de secunde. Căldura va înmuia coaja și va fi îndepărtată într -o singură mișcare.

Principiul este simplu: microundele încălzesc apa în interiorul legumelor. Aburul creează presiunea dintre straturi, care separă coaja de pulpa suculentă.

Principalul lucru este să nu supraexpun. Dacă porniți cronometrul timp de un minut sau mai mult, ceapa va începe să se coace, iar structura sa va fi ruptă. Există suficientă încălzire scurtă pentru curățare.

După aceea, tăiați partea de rădăcină, iar coaja se va îndepărta cu ușurință.

Acest hack de viață funcționează cu usturoi. Puneți capul în cuptorul cu microunde timp de 10 secunde – cuișoarele se vor separa fără efort.

Și dacă trebuie să înmuiați rapid ceapa pentru supă sau sos, încălziți-o timp de 1-2 minute. Fibrele vor deveni fragede, iar timpul de gătit va fi redus.

Dar aveți grijă: după încălzire, becul poate fi fierbinte. Folosiți tamburi sau lăsați -l să se răcească câteva minute.

Și nu încercați în acest fel să curățați ceapa sau alte soiuri mici-se supraîncălzesc rapid. Metoda este potrivită pentru becurile galbene mari și roșii, care sunt adesea utilizate în gătit.

Acum lacrimile și problemele inutile vor deveni mai mici.

Citeste si:  Aceste greșeli atunci când curățarea vă fac apartamentul. Este vorba despre lucrurile mărunte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *