Secretul purității perfecte: cum să îndepărtați grăsimea de pe orice suprafață în 5 minute

Grăsimea în bucătărie este ca un oaspete neinvitat, care apare brusc și strică toată vacanța vieții.

El se așează pe plăci, cuptor, capotă și chiar tigăi preferate, transformând strălucirea într -un film lipicios.

Există însă metode care funcționează chiar și acolo unde mijloacele obișnuite sunt neputincioase. Nu veți avea nevoie de substanțe chimice scumpe sau ajutor profesional. Tot ce este necesar este deja în casa ta.

Curățare
Foto: © Belnovosti

Să începem cu una simplă: bicarbonat de sodiu și oțet. Amestecați -le într -o stare de pastă groasă, aplicați în zonele de grăsime și lăsați timp de 10 minute.

Apoi frecați cu o perie sau burete. Reacția dintre sodă și oțet distruge grăsimea la nivel molecular, iar particulele abrazive de sodă elimină cu atenție poluarea.

Această metodă este potrivită pentru suprafețe metalice, sticlă și chiar plastic. Dacă grăsimea este veche, adăugați puțină apă caldă la pastă și lăsați 20 de minute.

Pentru suprafețe delicate, de exemplu, dulapurile din lemn, folosiți un amestec dintr -o mașină de spălat vase și apă caldă.

Citeste si:  Dacă te-a cuprins mahmureala de Anul Nou. Cele mai bune metode de a face față bolii

Turnați apă caldă în bazin, adăugați 2-3 linguri de produs, amestecați până când apare spuma. Umeziți un burete în soluție, strângeți și ștergeți zonele grase.

Apa caldă dizolvă grăsimea, iar pava în produs „își leagă” particulele, fără a deteriora lacul sau vopseaua. După procesare, ștergeți suprafața cu o cârpă curată și umedă pentru a îndepărta detergentul rămas.

Nu uitați de „artilerie grea” – acid citric. Se dizolvă 1-2 linguri într-un pahar cu apă, se toarnă într-un pistol pulverizat și se tratează placa sau cuptorul.

Acidul nu numai că dizolvă grăsimea, dar, de asemenea, neutralizează mirosurile neplăcute. Pentru a îmbunătăți efectul, încălziți suprafața (de exemplu, porniți cuptorul timp de 5 minute), apoi aplicați soluția. După aceea, rămâne doar să ștergeți cu un burete.

O nuanță importantă: nu folosiți niciodată produse abrazive pentru acoperiri anti -stick sau ceramică de sticlă – lasă zgârieturi. În schimb, luați sifon diluat cu apă până la starea de gruel și o cârpă moale.

Și dacă grăsimea acumulată în locuri duri -to -recheam (de exemplu, în colțurile hotei), vechea periuță de dinți umezită în alcool va ajuta.

Prevenirea este cea mai bună soluție. După gătit, ștergeți suprafața cu o cârpă umedă și prelucrați -le cu aburi o dată pe lună.

Un generator de abur sau chiar un vas cu apă clocotită va face față unui strat subțire de grăsime, împiedicându -l să se transforme într -o problemă.

Și amintiți -vă: cu cât începeți mai repede lupta, cu atât va fi mai ușor să câștigați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *