Top-5 mituri despre cafea în care este timpul să nu mai crezi

Cafeaua este una dintre cele mai populare băuturi din lume și există multe mituri în jurul ei.

Ei pot induce în eroare și chiar pot interfera cu bucura de băutura lor preferată.

În acest articol, împreună cu un nutriționist Maria Kapralova Debungem cele mai frecvente cinci mituri de cafea, astfel încât să puteți înțelege mai bine efectul său asupra sănătății și vieții.

cafea
Foto: © Belnovosti

Mitul 1: cafeaua provoacă deshidratare

Unul dintre cele mai frecvente mituri ale cafelei este că provoacă deshidratare. Mulți oameni cred că cofeina conținută în cafea are un efect diuretic, ceea ce duce la pierderea fluidelor.

Cu toate acestea, studiile științifice arată că consumul moderat de cafea nu duce la pierderi semnificative de lichid.

De fapt, cafeaua poate face parte din consumul zilnic de lichide. Cofeina are într -adevăr un efect diuretic ușor, dar nu este atât de pronunțat încât să compenseze cantitatea de lichid pe care o obțineți de la cafeaua în sine.

Citeste si:  Nu este nevoie să eliminați. Cum să curățați în mod viclean perdelele în 15 minute: puțini oameni știu despre această recepție eficientă

Mitul 2: cafeaua este dăunătoare inimii

Un alt mit popular este că cafeaua poate afecta negativ sănătatea inimii. Studiile arată că consumul moderat de cafea (până la 3-4 căni pe zi) nu este asociat cu un risc crescut de boli cardiovasculare.

Dimpotrivă, unele studii indică chiar că consumul regulat de cafea poate fi asociat cu un risc mai mic de accident vascular cerebral și de boli de inimă.

Este important să ne amintim că o reacție individuală la cafea poate varia, iar persoanele cu anumite boli ar trebui să consulte un medic.

Mitul 3: cafeaua provoacă insomnie

Mulți oameni evită cafeaua după -amiaza, crezând că va duce cu siguranță la insomnie. Deși cofeina poate afecta cu adevărat calitatea somnului, depinde de sensibilitatea individuală la acesta și de timpul de consum.

În majoritatea oamenilor, cofeina începe să funcționeze la 15-45 de minute după consum și poate rămâne în corp până la 6 ore. Cu toate acestea, pentru mulți oameni, o ceașcă de cafea după prânz nu provoacă probleme de somn. Ascultați -vă corpul și alegeți cel mai optim moment pentru o ceașcă de cafea aromatică

Mitul 4: cafeaua crește riscul de cancer

Există o părere că cafeaua poate crește riscul de cancer, dar studiile moderne au respins acest mit. În 2016, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și -a revizuit recomandările și a spus că cafeaua nu este un cancerigen.

Mai mult, unele studii arată că cafeaua poate avea chiar un efect protector împotriva unor tipuri de cancer, cum ar fi cancerul hepatic și cancerul endometrial. Ca și în cazul altor produse, este important să luăm în considerare starea generală de sănătate și factori individuali de risc.

Mitul 5: cafeaua este doar o sursă de cofeină

Mulți oameni consideră cafeaua doar o sursă de cofeină și nu își dau seama de compoziția sa chimică bogată. Cafeaua conține mulți antioxidanți și alți compuși utili.

De exemplu, acidul clorogenic conținut în cafea are proprietăți antioxidante și poate ajuta la îmbunătățirea metabolismului.

În plus, există vitamine din grupa B, potasiu și magneziu în cafea. Acest lucru face nu numai o băutură delicioasă, ci și potențial bună pentru sănătate, cu o utilizare moderată.

Cafeaua nu este doar o băutură, ci este o cultură, un ritual și o sursă de plăcere pentru milioane de oameni din întreaga lume.

Miturile sunt depășite cu faptul că persoana nu a studiat superficial, cu opinii ale altor oameni, a adunat -o pe a sa și a crezut în ea.

Consumul moderat de cafea poate fi sigur și chiar util pentru majoritatea oamenilor. Principalul lucru este să -ți asculți corpul și să găsești echilibru!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *