Deschideți ușa, iar mirosul de produse răsfățate bate în nas.
Nu vă grăbiți să spălați frigiderul cu clor!
Luați condimentul pentru bebeluși (da, chiar unul!) Și turnați -l în șosete. Puneți -le pe rafturi – talcul va absorbi umiditatea și mirosurile. După 2 zile, șosetele pot fi aruncate.

Un alt truc: înghețați cafeaua groasă în matrițe de gheață. Puneți cuburi cu cafea în frigider – neutralizează chiar și mirosul de pește.
Și dacă ștergeți pereții cu o biscuită de bumbac umezită în extract de vanilie, acesta va mirosi în interior, ca într -o cofetărie.
Și cel mai important – nu mai țineți ouă și lapte în ușă! Acesta este cel mai cald loc. Transferați -le pe raftul superior, iar produsele vor dura de 3 ori mai mult.
Și dacă mirosul nu pleacă? Pune -ți un raft un farfurie cu carbon activat – va absorbi „arome” vechi.
Pentru cazuri de urgență, prăjiți câteva linguri de scorțișoară într -o tigaie uscată – se răcește și se pune în frigider. Scorțișoara va „rupe” orice probleme într -o oră.
Un alt secret: astfel încât legumele să nu putrezească, să le înfășoare în prosoape de hârtie – ele absoarbe excesul de umiditate. Și depozitați brânza în pergament lubrifiat cu unt – deci nu se usucă.
Și amintiți -vă: decongelați frigiderul o dată pe lună, ștergând pereții cu o soluție de sodă (1 lingură pe litru de apă). Acest lucru va preveni apariția mucegaiului și va prelungi viața tehnicii.