Mulți oameni adoră cârnații, dar nu toată lumea știe să le depoziteze corect. Și întrebarea dacă este necesar să le spălați ani de zile nu pierde relevanța.
Experții au dat din nou un răspuns. Clar și esențial. Ne amintim și o facem mereu.
În primul rând, trebuie să înțelegeți că cârnații sunt un produs perisabil.

Produsele celebre după achiziție pot fi păstrate acasă nu mai mult de cinci zile și de multe ori și mai puțin.
Dacă vorbim despre cârnați în ambalaje în vid, atunci puteți păstra între 15 și 20 de zile.
Produsele proaspete nu pot fi supuse unui tratament termic, deoarece sunt deja gata să utilizeze produse.
În același timp, nu uităm de salubritate: este mai bine chiar să gătim astfel de cârnați cel puțin 5 minute pentru a garanta siguranța.
În ceea ce privește întrebarea dacă este necesar să le spălați înainte de utilizare sau înainte de gătit.
Experți Răspuns: Acest lucru nu este necesar.
De exemplu, dacă vorbim despre produsele achiziționate în ambalajele din fabrică, atunci este suficient să încălziți aceste cârnați într -un cuptor cu microunde sau să gătiți fără spălare.
Dacă cârnații sunt achiziționați de pe piață de la mână, în timp ce ambalajul nu diferă prin integralitate și există mucus pe produse, îl puteți spăla.
Cu toate acestea, experții recomandă să se abțină de la achizițiile de cârnați în astfel de locuri.
În ceea ce privește gătitul, experții consideră opțiunea optimă a plecării cârnaților în apă rece și a o aduce la fierbere.
Dacă clătiți cârnați (cum ar fi carnea), atunci puteți crește activitatea microorganismelor cu toate rezultatele.