Până acum, mulți nu știu dacă este posibil să înghețe laptele. Și, prin urmare, uneori fac o greșeală fatală.
De fapt, – spun experții, – Acest produs poate fi înghețat.
Cu toate acestea, există o nuanță foarte importantă: trebuie să faceți acest lucru corect dacă dorim să păstrăm nutritivi, utile și gustul băuturii.

Consecințele înghețului lent
Merită să știți ce poate amenința înghețarea lentă a unui produs natural.
În acest caz, structura bilelor grase este perturbată.
Și acest lucru, la rândul său, duce la formarea unei fracții de grăsime liberă și la sinteza fulgilor proteici.
Din acest motiv, experții sfătuiesc înghețarea laptelui complet degresat și nu solid.
În cazul înghețării lente după decongelare, laptele nu mai poate fi fiert.
Băutura, dezghețată după îngheț, se bucură mai repede.
Prin urmare, experții recomandă un astfel de lapte după decongelare pentru test sau pentru prepararea oricăror feluri de mâncare.
Nuanțele de îngheț rapid
După cum sa menționat deja, este mai bine să efectuați înghețarea rapidă (temperatura optimă este minus 22 de grade).
Laptele congelat rapid păstrează omogenitatea și, cu o dezumflare rapidă, proprietățile și structura sa naturală nu se vor schimba semnificativ.
Important. Înainte de a trimite băutura la frigider, ar trebui să se arunce un lapte mic din sticlă, astfel încât în timpul înghețării să existe suficient spațiu pentru a -l extinde în volum.
În ceea ce privește durata depozitării laptelui în congelator, maximul este o lună și jumătate.
În același timp, trebuie înțeles că, cu cât produsul va fi stocat într -un astfel de loc, cu atât vor rămâne proprietățile mai puțin utile, dar va fi totuși potrivit pentru consum după decongelare.
Dezvoltare
De asemenea, este necesar să ne decongelăm corect: reorganizați laptele la frigider timp de una sau două zile.
Apropo, laptele dezghețat nu poate fi din nou înghețat.
În caz contrar, doar rotund zero va rămâne din calitățile sale utile și gustative.