Această frumusețe suculentă este plină de surprize invizibile pe suprafața ei strălucitoare. Chiar și boabele perfecte au nevoie de o curățare minuțioasă înainte de a intra pe masă.
Apa curentă obișnuită este principalul asistent în această chestiune. Îndepărtează efectiv praful, particulele de pământ, îngrășămintele și microorganismele.
Spălați exact cât mai multe căpșuni pe care intenționați să le mâncați imediat. Boabele spălate se deteriorează rapid, deoarece absorb activ umiditatea.

Înainte de a începe procesul, depășiți cu atenție cultura. Îndepărtați imediat toate exemplarele cu cele mai mici semne de deteriorare sau de descompunere.
În niciun caz nu smulgeți cozile verzi înainte de spălare. Aceasta deschide calea pentru penetrare în excesul de apă.
Curățenia mâinilor și a vaselor pentru spălare este o condiție prealabilă. Murdăria de la ele este transferată cu ușurință la fructe delicate.
Folosiți un colizor – va permite ca apa murdară să curgă liber. Acest lucru va preveni stagnarea fluidelor în jurul căpșunilor.
Puneți fructele de pădure într -un colizor într -un singur strat. Deci, fiecare dintre ei își va primi porțiunea de apă pură.
Păstrați căpșunile sub nerefintul apei răcoroase timp de aproximativ cinci minute. Clătiți ușor fiecare boabă cu vârful degetelor.
După procedurile de apă, asigurați -vă că uscați cultura cu un prosop de hârtie. Acest lucru va elimina excesul de umiditate și va păstra un gust bogat.
Uitați de spălarea vaselor sau de alte chimii de uz casnic. Berry -ul poate absorbi substanțe nocive și este imposibil să le spălați complet de pe suprafața poroasă.
Dacă fructele de pădure sunt foarte poluate sau nu au încredere în tine cu spălare obișnuită, utilizați înmuierea pe termen scurt. Alegeți doar soluții auxiliare sigure pentru sănătate.