Cum să gătești latte fără o mașină de cafea: Aflați 3 moduri simple de a bate laptele și de a face latte acasă

Imaginează -ți un abur delicat care se ridică dintr -o ceașcă, spumă cremă și un gust bogat de cafea – latte acasă pare de neatins fără o mașină de cafea scumpă? Acesta este un mit.

Puteți găti băutura preferată de cafea într -o bucătărie obișnuită folosind instrumente simple pe care probabil le aveți.

Uitați de dificultăți și echipamente scumpe – Latte parfumat este mai aproape decât credeți.

cafea
Foto: © Belnovosti

Secretul Latte este în armonia a două componente cheie: cafea puternică și spumă delicată de lapte. Să începem cu baza de cafea.

Nu aveți nevoie de espresso în sens clasic, dar cafeaua ar trebui să fie suficient de puternică și concentrată.

Cafeaua sudată într -un turc (jezva) este ideală. Folosiți măcinare mică, aproximativ 1-2 lingurițe cu o diapozitivă de 50-60 ml de apă.

Aduceți spuma de 2-3 ori la ascensiunea spumei, fără a permite fierberea pentru a evita amărăciunea. Dă cafea puțin.

Dacă nu există turci, o cafea cu filtrare puternică este potrivită într -un aparat de cafea cu picurare sau chiar într -o presă franceză, dar folosiți mai puțină apă pentru o saturație mai mare.

În cazuri extreme, luați o cafea solubilă de înaltă calitate, dar faceți -o de două ori mai puternică.

Acum – magia laptelui și a spumei. Este spuma care îl face pe Latte să fie recunoscut. Veți avea nevoie de lapte integral – este cel mai bine bătut din cauza conținutului de grăsimi. Laptele rece bate mai ușor decât cald.

Încălziți -l într -o cratiță mică la foc mediu. Punctul cheie este să nu aducă la fierbere! Temperatura perfectă de bici este de aproximativ 60-70 ° C, când laptele este fierbinte și degetul suferă.

Dacă aveți un cappuccino pe un spumant manual (cum ar fi adesea cu niște seturi de cafea) sau chiar un mic bici, excelent.

Turnați lapte fierbinte într-un ulcior sau borcan înalt (completați nu mai mult de o treime), cufundați cappuccinatorul sau bateți și bateți activ până când volumul de lapte crește de 1,5-2 ori și o spumă persistentă, catifelată, cu bule mici, nu se formează deasupra.

Dacă nu există instrumente speciale, luați un borcan curat de sticlă cu un capac dens.

Turnați lapte fierbinte (nu mai mult de jumătate din volumul cutiei!), Închideți un capac și agitați puternic 30-60 de secunde până obțineți o spumă abundentă.

Apoi scoateți capacul și puneți borcanul în cuptorul cu microunde câteva secunde, astfel încât spuma să „apuce” puțin și să devină mai stabilă.

Adunarea Latte este arta simplității. Turnați-vă cafeaua puternică într-o ceașcă mare (200-300 ml), aproximativ 1/3 din volum. Turnați ușor lapte fierbinte, ținând o lingură pentru a întârzia cea mai mare parte a spumei într -un ulcior/bancă.

Când laptele aproape că umple ceașca, puneți spuma luxuriantă de lapte deasupra cu o lingură. Raportul clasic este 1 parte a cafelei la 2-3 părți din lapte și spumă.

Adăugați zahăr, sirop (vanilie, caramel) dacă doriți sau presărați cu o pudră de cacao sau scorțișoară direct în ceașcă.

Asta e tot! Latte fierbinte, parfumat, cu spumă delicată este gata. Nu există mașini complexe – doar dorința ta, puțină practică și înțelegere a principiilor simple.

Experimentați cu puterea cafelei, conținutul de grăsime din lapte și aditivi pentru a găsi rețeta perfectă. Bucurați -vă de calitatea calității acasă.

Citeste si:  Cum să faci exact aceleași bombe de cadă acasă ca într-un magazin: spa-salon fără plăți excesive

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *