Champignonii înainte de gătit trebuie să fie spălate sub apă curentă.
Dar nu este necesar să curățați aceste ciuperci, a spus ea. O. Decanul Facultății de Științe Naturale a Iluminismului de Stat Irina Lyalina.
Recomandările biologului sunt citate de știri.ru.

Trebuie să spălați Champignons
După cum a spus Lyalina, există o opinie că Champignonii din magazin nu pot fi spălate, deoarece sunt cultivate în condiții sterile.
Dar este mai bine să spălați ciupercile de magazin, – Biologul a sfătuit.
Nu este necesar să înmuiați Champignons, este suficient să clătiți sub apă curentă.
Ciupercile absoarbe rapid umiditatea, care le poate agrava textura, – notat Lyalina.
În ceea ce privește curățarea, în cazul Champignons în această procedură, nu este nevoie.
Cu toate acestea, o piele întunecată pe o pălărie și zone uscate ale picioarelor este mai bine de tăiat.