Moduri strălucitoare de a depozita legume, fructe și ierburi săptămâni întregi: acum nu se vor strica

De câte ori ați aruncat verdeață lentă, fructe de pădure mucegai sau cartofi încolțiți cu supărare?

Se pare că produsele proaspete trăiesc în frigider câteva zile, iar banii zboară literalmente în găleata de gunoi.

Dar de multe ori nu este de vină pentru calitatea produselor, ci de stocare necorespunzătoare. Cunoașterea secretelor simple poate schimba radical situația.

Frigider
Foto: © Belnovosti

Veți fi surprins cât timp cumpărăturile dvs. pot rămâne proaspete dacă creați condițiile potrivite pentru ei.

Regula principală – Nu toate produsele sunt prietene cu un frigider. Cartofii, ceapa și usturoiul adoră răcoarea, întunericul și uscăciunea, dar urăsc frigul.

Depozitarea la frigider transformă amidonul în zahăr, făcând cartofi dulci și fără gust, iar ceapa și usturoiul sunt mai rapide.

Locul perfect este un dulap rece întunecat, o cămară sau o cutie departe de sobă.

Asigurați -vă că le obțineți din pungi de plastic! Puneți în pungi de plasă, cutii de carton cu găuri sau coșuri de răchită pentru circulația aerului.

Roșiile își pierd, de asemenea, gustul și aroma la frig. Păstrați -le la temperatura camerei, de preferință cu o tulpină în sus.

Trimiteți doar foarte coapte la frigider sau începeți să se deterioreze. Dar verdeața (pătrunjel, mărar, cilantro) și salate delicate (arugula, spanac) sunt o prostie mare.

Cheia longevității lor este umiditatea și lipsa diferențelor. Spălați verdeața, scuturați excesul de apă, înfășurați -o într -un prosop de hârtie umedă și puneți un recipient de plastic sau într -o pungă cu un început de fermoar, fără a se închide strâns.

Schimbați prosopul dacă se usucă. Deci verdeața va trăi cu ușurință o săptămână sau mai mult.

Boabele (căpșuni, zmeură, afine) se modelează rapid din cauza umidității. Nu le spălați în avans! Sortați, îndepărtați cele răsfățate, puneți -l într -un strat pe un prosop de hârtie într -un recipient (puteți așeza straturi cu hârtie).

Lăsați capacul Ajar sau faceți găuri în el. Depozitați în camera principală a frigiderului.

Ciupercile sunt cel mai bine depozitate într -o pungă de hârtie din frigider. Plasticul creează condens și accelerează daunele.

Morcovii și sfecla vor rămâne crocant mai mult dacă îndepărtați blaturile (întinde umiditatea din cultura rădăcinilor) și le depozitați în cutia de frigider, presărată cu nisip uscat sau înfășurați -le într -un prosop umed.

Merele eliberează gazul de etilenă, care accelerează maturarea și deteriorarea altor fructe și legume. Păstrați -le separat, în special de banane, pere, de scurgere și verdeață a frunzelor.

Bananele nu se înnegresc mai mult dacă înfășurați piciorul (intersecția clusterelor) cu film sau folie.

Aceste trucuri simple, bazate pe înțelegerea nevoilor diferitelor produse, vă vor ajuta să reduceți cantitatea de deșeuri alimentare, mai rar merg la magazin și aveți întotdeauna ingrediente proaspete pentru alimente delicioase și sănătoase.

Încercați – legumele și fructele voastre vă vor spune mulțumiri!

Citeste si:  Cum să spălați linoleumul într -o stare ideală: amestecați 2 dintre aceste mijloace

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *