Nu cumpărați un Kettle nou: Această metodă militară de curățare pentru un ban va elimina întreaga scară

Placa albă sau cenușie pe pereți, iar elementul de încălzire al ceainicului este o scară.

Nu numai că strică aspectul unui asistent de bucătărie preferat, dar, de asemenea, încetinește procesul de fierbere, crește consumul de energie și poate oferi apei un gust neplăcut.

Din fericire, puteți face față acestei probleme rapid, în siguranță și fără mijloace scumpe, folosind ceea ce este în aproape fiecare bucătărie. Principalul lucru este să acționați în mod regulat, fără a aștepta un strat gros de depozite.

fierbător
Foto: © Belnovosti

Cel mai popular și accesibil asistent este oțetul obișnuit de masă. Turnați un amestec din părți egale de apă și 9% oțet în ceainic (aproximativ o jumătate de litru de lichid în total).

Aduceți soluția la fierbere și lăsați să se răcească cel puțin o oră și, de preferință, timp de 2-3 ore sau chiar noaptea cu o placă puternică. Acidul acetic va dizolva eficient depozitele minerale.

După aceea, clătiți ibricul bine de mai multe ori cu apă curată, fierbeți o porție proaspătă de apă în ea și scurgeți -o pentru a scăpa complet de miros.

Citeste si:  Cum să alegi cele mai delicioase și de înaltă calitate șprot: căutați aceste trei numere pe cutie

Nu mai puțin eficient acidul citric este eficient. Turnați 1-2 linguri de pulbere de acid citric în ibric, turnați apă în vârf și fierbeți. Lasă soluția să stea 15-30 de minute.

Veți vedea cum scara se decolorează. Dacă placa era puternică, poate fi necesar să mergi ușor de -a lungul pereților cu un burete moale.

Asigurați -vă că clătiți bine ibricul de mai multe ori și fierbeți apă curată în ea pentru a spăla acizii rămași.

Pentru cei care caută o cale foarte moale, sifonul este potrivit.

Băuturile incolore precum un sprite sau 7up conțin acid citric. Turnați sodă în ceainic (aproximativ o jumătate de litru), aduceți la fierbere și lăsați 30-60 de minute. Soda de la băutură va ajuta, de asemenea, la defalcarea atacului. După aceea, clătiți bine fierbătorul.

Reguli importante: Nu folosiți niciodată pulberi abrazive sau perii dure pentru curățare – zgârie suprafața, iar scara se va forma și mai repede.

După orice curățare cu acid (oțet, lămâie, sodă), asigurați -vă că clătiți și fierbeți bine apa pură.

Petreceți în mod regulat starea de ceainică – o placă ușoară este mai ușoară și mai rapidă decât depozitele vechi.

Curățarea preventivă o dată la 1-2 luni, în funcție de duritatea apei, îți va păstra ceainicul în stare perfectă, își va extinde durata de viață și va oferi ceai delicios sau cafea fără arome străine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *