Chiar și cea mai precisă gătit lasă uneori în spatele mirosului persistent al lui Gary, care este mâncat în mobilier și textile.
Se dovedește că puteți scăpa de el fără substanțe chimice – ingrediente destul de simple, relatează corespondentul Belnovosta.
Fierberea apei cu adăugarea de condimente nu numai că reîmprospătează aerul, dar neutralizează și molecule de mirosuri neplăcute. Această metodă a fost verificată nu numai de către gospodine, ci și confirmată de cercetare.

Oameni de știință din Universitatea din Washington Am aflat că uleiurile esențiale ale unor condimente descompun efectiv compușii volatili care provoacă arome neplăcute. Scorțișoara, cuișoarele și frunzele de golf funcționează mai ales.
Pentru procedură, veți avea nevoie de o oală cu apă, care trebuie să fie adusă la fierbere. Apoi sunt adăugate mai multe linguri de oțet și o mână de condimente selectate.
Amestecul trebuie să se fierbe la foc mic timp de 10-15 minute, umplând treptat bucătăria cu o aromă plăcută. Aburul, saturat cu uleiuri esențiale, pătrunde chiar și în locuri duriri.
Este important să nu părăsiți procesul fără atenție – apa poate fierbe, ceea ce va crea un risc de manipulare. Este mai bine să adăugați periodic lichid pentru a extinde efectul.
După finalizarea ferestrei, o puteți deschide pentru o perioadă scurtă de timp pentru a ventila camera. Acest lucru va ajuta la remedierea rezultatului și la eliminarea umidității excesive.
Metoda este utilă în special pentru casele cu aspect deschis, unde mirosurile sunt răspândite rapid. De asemenea, este potrivit pentru cei care evită odoriari sintetici.
Studiul din 2021, publicat în Journal of Environmental Sciencea confirmat că condimentele naturale reduc concentrația de substanțe volatile dăunătoare în aer. Acest lucru face ca metoda să nu fie eficientă, ci și în siguranță.
Pentru a spori efectul, puteți adăuga cruste de citrice în apă – vor da prospețime și vor spori efectul condimentelor. Principalul lucru este să nu exagerați, astfel încât aroma să nu devină prea ascuțită.
Această metodă este potrivită nu numai după gătirea nereușită, ci și pentru prevenire. Utilizarea regulată va ajuta la menținerea unei atmosfere plăcute în casă.
De asemenea, oamenii de știință remarcă faptul că astfel de metode naturale îmbunătățesc microclimatul din cameră. Acest lucru este important în special pentru persoanele cu alergii sau sensibilitate la mirosuri chimice.