Frigiderul miroase a prospețime: o modalitate simplă de a scăpa de mirosuri este pentru totdeauna

Mirosurile străine la frigider sunt o problemă comună care poate strica apetitul și impresia de produse proaspete.

Sursa poate fi uitată rămășițe alimentare, produsele care absorb arome sau pur și simplu nu sunt spălate rafturi pentru o lungă perioadă de timp, scrie un corespondent al veveriței.

Puteți lupta în mod eficient din această nenorocire fără a recurge la substanțe chimice scumpe. Ingredientele simple și accesibile vin la salvare, care vor fi găsite în aproape fiecare bucătărie.

Frigider
Foto: © Belnovosti

În primul rând, frigiderul trebuie eliberat complet din toate produsele. Acest lucru vă va permite să ajungeți la toate colțurile și să identificați posibile surse de miros, de exemplu, o impresie sau o bucată de mâncare plină.

Toate părțile detașabile – rafturi, cutii de legume, containere – sunt scoase și spălate complet cu apă caldă cu adăugarea unei mașini de spălat vase sau de sodiu. O atenție deosebită se acordă sigiliilor de pe ușa unde se acumulează adesea murdăria.

Pereții interni și podeaua frigiderului sunt șterse cu o soluție de bicarbonat de sodiu. Pentru a face acest lucru, 1-2 linguri de sodă sunt dizolvate într-un litru de apă caldă, umezesc o cârpă curată sau burete într-o soluție și toate suprafețele sunt șterse.

Citeste si:  De ce gospodinele inteligente deschid trusa de prim ajutor de fiecare dată înainte de a curăța baia: știu un secret

După spălare, toate părțile interioare ale frigiderului sunt șterse uscate cu o cârpă curată. Umiditatea din interiorul camerei este nedorită după curățare, deoarece poate contribui la apariția unor mirosuri și mucegai noi.

Pentru a neutraliza mirosurile persistente, se folosesc absorbanți naturali. Cea mai eficientă și simplă opțiune este să turnați sodă de copt într -un recipient mic larg (de exemplu, o farfurie sau un recipient de plastic fără capac).

Acest recipient cu sodă este așezat pe unul dintre rafturile din frigider. Soda va absorbi treptat aromele străine din aer, acționând ca un deodorant natural.

Un alt absorbant bun este cafeaua măcinată. De asemenea, este turnat într -un mic recipient deschis și introdus în frigider pentru câteva zile. Cafeaua întrerupe efectiv mirosurile puternice de pește sau ceapă.

O dată la 1-2 luni, un recipient cu sodă sau cafea trebuie înlocuit cu proaspăt. Soda veche poate fi turnată în chiuvetă pentru curățare sau în găleata de gunoi pentru a elimina mirosurile acolo.

Utilizarea regulată a acestei metode (spălare + absorbție) garantează prospețimea constantă în interiorul frigiderului. Produsele vor fi depozitate într -un mediu curat, păstrându -și aroma și gustul natural.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *