Cum să folosești lămâia în curățare: 3 moduri – Rezultatul este surprinzător

O lămâie modestă este plină de un potențial puternic de curățare, adesea subestimat în viața de zi cu zi. Acidul și aroma sa proaspătă devin asistenți indispensabili în bucătărie și nu numai.

Prima cale este lupta împotriva unei scări într -o ceainică sau o mașină de cafea, scrie corespondentul Belnovosta. Aceasta este o alternativă blândă și aromată la substanțele chimice agresive.

Pentru a curăța ibricul, apa este turnată în ea până la aproximativ jumătate din volum. Adăugați suc de una sau două lămâi sau pur și simplu lămâie tocată cu felii.

Lămâi
Foto: © Belnovosti

Amestecul este adus la fiert și lăsat să se răcească într-un ibric timp de 1-2 ore. Acidul de lămâie dizolvă efectiv depozitele de var.

După răcire, soluția este turnată, iar ceainicul este spălat bine cu apă curată. Pereții interni devin curat și strălucitori fără zgârieturi.

A doua metodă este reîmprospătarea și curățarea plăcii de tăiere, în special din lemn. Suprafața plăcii este presărată din abundență cu sare grosieră.

Citeste si:  Aceste trucuri cu sodă și oțet îți vor economisi bugetul de mai multe ori

Apoi luați o jumătate de lămâie și frecați energic placa cu ea, ca un burete folosind sare ca abraziv. Sucul de lămâie dezinfecte și sarea elimină poluarea și mirosurile de temniță.

După procesare, placa este spălată bine cu apă curentă și uscată. Nu este doar curat, dar dobândește și o aromă plăcută de citrice.

A treia modalitate este de a oferi strălucire mixerelor și suprafețelor cromate. Pur și simplu ștergeți -le cu o linie linemică tocată cu o jumătate.

Acidul citric îndepărtează cu ușurință acoperirea de var și urmele de apă, iar uleiurile esențiale lasă un miros subțire proaspăt. După ștergere, suprafața este lustruită cu o cârpă moale uscată.

Această forță de curățare naturală este disponibilă și sigură. Lămâia face față cu noroi, lăsând în urmă doar puritate și prospețime plăcută.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *