Un miracol pe care îl ocolim în magazin. Vindecă inflamația și ajută la pierderea în greutate

Ghimbirul proaspăt este foarte des folosit pentru prepararea infuziilor de încălzire și ca remediu împotriva infecțiilor. Cu toate acestea, posibilitățile de utilizare a acestui condiment aromat sunt mult mai largi. Cum poate îmbogăți ghimbirul alimentele și băuturile?

Cum se folosește ghimbirul la gătit?

După cum puteți ghici cu ușurință, ghimbirul proaspăt este mai valoros decât rădăcina măcinată și uscată. Are un gust mai pronunțat, fierbinte și o aromă puternică. Prin urmare, este de obicei adăugat la alimente în cantități mici, deoarece poate domina cu ușurință gustul. Este deosebit de important în bucătăria orientală și indiană. Trebuie decojit, apoi tăiat cubulețe, feliat sau ras.

Cum se prepară murătura cu ghimbir?

Rădăcinile zdrobite fin se toarnă cu apă clocotită și se lasă să se răcească. Cu cât aștepți mai mult, cu atât gustul este mai pronunțat (are cel mai bun gust în a doua zi, când arde în gât). Se poate bea ca băutură omogenă sau din ea se prepară amestecuri, de exemplu cu miere, suc de lămâie, gutui confiate sau alte fructe. Ghimbirul proaspăt este un ingredient apreciat în ceai, precum și într-o băutură medicinală binecunoscută numită „laptele de aur”.

Citeste si:  Cum să faci față blocajelor: un truc uimitor de viață cu o vată de fier

Reteta de sos de ghimbir

Încinge ulei de măsline într-o tigaie, adaugă 2-3 linguri de ghimbir ras fin și alte condimente iute la alegere, precum usturoiul zdrobit, boia de ardei și ceapa. Merita sa o ingrosi cu faina. Este recomandat în special pentru preparate din pește și preparate din legume, de ex. pentru amestecuri de legume servite cu orez. Sosul de ghimbir poate fi făcut și dulce și picant adăugând 1-2 linguri de miere. În această formă, se servește cu carne de pasăre, printre alte feluri de mâncare.

Supe și creme cu ghimbir

Ghimbirul proaspăt este un bun plus pentru multe supe, precum și pentru creme. Le îmbunătățește gustul și mirosul. Se preteaza in special pentru supele de dovleac gatite pe baza de bulion cu sos de ceapa si crema de morcovi.

Posibilitățile de utilizare a ghimbirului sunt, desigur, mult mai largi. Printre altele, rădăcina proaspătă este folosită la prepararea marinatelor, este ingredient în sosurile de carne și, de asemenea, în preparatele la grătar. Utilizările renumite includ aromatizarea somonului la grătar și a curcanului la grătar.

Citeste si:  Acesta este cel mai bun fruct de toamnă. Vei uita de problemele tale digestive

La ce ajută ghimbirul proaspăt?

Ghimbirul este un remediu valoros impotriva racelilor si infectiilor de tot felul. Ajută la tuse deoarece subțiază secreția din căile respiratorii și facilitează tusea. Are efect antiinflamator, antipiretic și antiviral. Stimulează metabolismul (ajută la infecțiile gastrointestinale și, de asemenea, la pierderea în greutate). Scade nivelul colesterolului. Are efecte antiemetice.

Unde să depozitați lăstarii de ghimbir?

Ghimbirul trebuie păstrat la frigider. Cel mai bine este să îl puneți într-o pungă de plastic, dar învelit într-un prosop de hârtie. După aceea, își poate păstra termenul de valabilitate până la câteva săptămâni.

Desigur, cel mai rezonabil lucru este să-l cumperi regulat în magazin în cantitatea pe care o vei folosi în câteva zile. Ghimbirul este potrivit pentru congelare. Puteți chiar să-l zdrobiți și să-l puneți în tăvi pentru cuburi de gheață.

Cine ar trebui să evite să mănânce rădăcină de ghimbir?

Ghimbirul este unul dintre condimentele care trebuie folosite rațional, cu prudență. Acest lucru este valabil mai ales pentru persoanele cu ulcer gastric și duodenal, precum și pentru cei care se luptă cu reflux. Cei care iau medicamente pentru tensiune arterială ar trebui să-și consulte medicul despre consum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *