Adaugă la o salată și metabolismul tău se va accelera. O vând peste tot

Nu merită să treci pe lângă ei indiferent. Nu numai că îmbunătățesc digestia, nu sunt doar o bombă de vitamine, dar au și un efect anti-îmbătrânire și, datorită tonurilor lor picante, conferă salatelor o expresivitate subtilă. Nu regreta, le poti manca la mana. Și vorbim despre… frunze de rucola.

Este timpul să închideți distanța față de frunzele verzi. Din păcate, au încă o reputație proastă, poate asociată de mulți cu dietele mof de ani în urmă, când salata era factorul determinant al planurilor de alimentație restrictive. Astăzi știm deja că dieta nu are nimic de-a face cu foametea, iar salata în sine merită inclusă în dieta ta pentru că este pur și simplu foarte sănătoasă. Și chiar dacă sunt „doar” frunze verzi, sunt considerate cele mai sănătoase legume din lume. Printre acestea se numără rucola, pe care o poți cultiva în grădina de acasă și este excelentă, printre altele, pentru sănătatea intestinului.

La ce este bună rucola? Proprietățile de sănătate ale legumelor cu frunze verzi

Cercetările publicate în „Nature Chemical Biology” sugerează că legumele cu frunze verzi, inclusiv rucola, conțin sulfochinovoză (SQ), un compus unic de zahăr care are un efect benefic asupra bacteriilor intestinale, stimulând activitatea acestora, îmbunătățind astfel digestia și accelerând metabolismul. În plus, consumul regulat de rucola poate reduce cantitatea de bacterii rele responsabile pentru unele stări de boală.

Citeste si:  Adaugă în apă și bea-o în fiecare zi. Nivelul tău de colesterol va scădea și kilogramele vor scăpa

Legumele cu frunze verzi, inclusiv rucola, sunt considerate alimente antiinflamatoare, ceea ce înseamnă că sunt bogate în compuși care pot ajuta la reducerea inflamației cronice. Susan Bowerman, director de educație și formare în nutriție la Herbalife, explică pe parade.com că aceste legume sunt bogate în fitonutrienți și beta-caroten, pe care organismul le transformă în vitamina A atunci când este nevoie, precum și în minerale și fibre. si apa. În plus, cercetările științifice confirmă relația dintre consumul regulat de legume cu frunze și longevitate.

De ce altfel merită să mănânci rucola în fiecare zi? 100 g de frunze verzi acoperă 100% din necesarul zilnic de vitamina K, 50% din necesarul de vitamina A și 25% din necesarul zilnic de vitamina C și acid folic. Rucola are și proprietăți bactericide, iar compușii responsabili de această proprietate sunt asociați și cu gustul său picant caracteristic.

Cu ce ​​are cel mai bun gust rucola? Folosind rucola în bucătărie

Rucola, ca multe alte frunze verzi, este excelentă ca bază pentru un pesto îndrăzneț. Cel mai adesea este consumat crud ca adaos la salate, sandvișuri, pizza sau cocktailuri de legume și fructe. Rucola are un gust ușor picant, motiv pentru care se potrivește bine cu multe feluri de mâncare, doar câteva frunze mici sunt suficiente pentru a împrospăta și a aroma mâncărurile.

Citeste si:  Cum să faci prosoape de bucătărie perfect curate: vei avea nevoie de săpun de rufe și o pungă de plastic

Rucola poate fi și gătită. Potrivit pentru prăjire pe termen scurt, de preferință în ulei de măsline sau de rapiță. Il poti servi preparat in acest fel alaturi de o salata de rosii prajite sau branzeturi moi. Dacă vă întrebați cum să includeți cu ușurință rucola în dieta dvs., de exemplu, adăugați-o la un prăjit la sfârșitul prăjirii, puneți-o între o felie și o felie de carne rece sau presărați-o pe supă de roșii (cum ar fi pătrunjelul) .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *