Nu doar castraveți. Aceste legume și fructe pot fi și murate

Toamna este o perioadă aglomerată pentru pregătirea proviziilor și a conservelor de iarnă. Castraveții sunt deosebit de populari și apar în mod regulat în cămară. Cele mai populare sunt, desigur, castraveții murați și chalamada, dar după cum se dovedește, există multe mai multe opțiuni. Merită să încercați să murați alte legume și chiar fructe. Sunt sanatoase si gustoase in acelasi timp. Ce conserve merită pregătite?

Castraveții murați și chalamada sunt foarte populare printre slovaci. Le place să le pregătească pentru sezonul de iarnă. Anul acesta merită să încerci ceva nou și să murezi alte legume și fructe. În ultimii ani, murăturile murate au câștigat o popularitate enormă nu numai pentru gustul lor unic, ci și pentru proprietățile lor de promovare a sănătății. Deci, ce merită să faceți aprovizionare în această toamnă?

Conservarea este un proces ieftin și simplu de conservare a alimentelor, cu multe avantaje. Una dintre ele este, desigur, capacitatea păstrați mâncarea mai mult timpdar se vorbește mult despre asta de ceva vreme beneficii pentru sănătate includerea castraveților murați în meniu.

Citeste si:  Un truc util pentru cei care urăsc să spele vase: transformă spălatul vaselor în distracție

În primul rând, sunt o sursă valoroasă de probiotice pe care le susțin sănătatea intestinului. Prin urmare, sunt un sprijin neprețuit pentru sistemul digestiv. Consumul regulat de castraveți are un efect pozitiv asupra îmbunătățirii florei bacteriene a sistemului digestiv. în plus ele întăresc imunitateacare este deosebit de important toamna si iarna.

Castraveții sunt, de asemenea, o sursă neprețuită de vitamine și minerale pentru organism. De asemenea, sunt un aliat în pierderea în greutate, deoarece castraveții nu sunt doar sănătoși, ci și cu putine calorii. În plus, sunt bogate în fibre, ceea ce le face sătui pentru o lungă perioadă de timp.

Deși castraveții murați domină bucătăria slovacă, multe alte tipuri de legume sunt, de asemenea, potrivite în această formă. Datorită varietatii de arome și metode de utilizare, toată lumea va găsi cele mai gustoase. Ce legume pot fi murate?

  • Sfeclă – alături de castraveți și chalamada, sfecla roșie este cea mai populară legumă murată a slovacilor. În această formă, susține imunitatea și are, de asemenea, un efect benefic asupra sistemului circulator. Datorită gustului său ușor acrișor, este un bun plus pentru multe feluri de mâncare.
  • Morcov – în această formă, morcovii își păstrează crocantul. În plus, beta-carotenul pe care îl conține susține sănătatea pielii și a ochilor. Morcovii murati pot fi o gustare excelenta sau o garnitura pentru multe mese.
  • Conopidă – sub forma murata, este recomandat persoanelor cu probleme gastrointestinale. Printre altele, este bogat în vitaminele A, C, K, E și acid folic. Este o gustare sănătoasă, precum și un plus gustos la salate sau sandvișuri.
Citeste si:  Cum să curățați chitul dintre plăci și să eliminați petele: aveți nevoie de un singur produs la preț accesibil

De asemenea, puteți fi tentat să murați legumele, de exemplu ardei, usturoi, broccoli, sparanghel, dovlecel sau ridichi. După cum puteți vedea, lista este lungă, așa că fiecare poate găsi cel mai potrivit gust de legume murate pentru sine.

Fructele sunt de obicei asociate cu conservarea acasă sucuri o gemuri. Cu toate acestea, merită să le oferiți o șansă chiar și în formă murată. Ele reprezintă o experiență gustativă extraordinară care poate fi o adevărată descoperire culinară pentru mulți. Ce fruct merită cules?

Merele – sub formă murată, sunt ușor acri, dar în același timp crocante, ceea ce le face un excelent adaos la salate. Se potrivesc bine și cu preparate din carne și salate. Sunt cu siguranță o alternativă interesantă la conservele tradiționale de mere.

Pere – perele murate au un gust distinct, care se potrivește bine cu friptura și brânza. Sunt preparate în mod popular în marinate cu adaos de cuișoare și scorțișoară.

Prune – după cum se dovedește, nu numai dulceața, ci și prunele murate merită luate în considerare atunci când vine vorba de conserve. Ele pot fi un bun adaos la friptura de cotlete de porc și sandvișuri.

Ce înseamnă culoarea cojii de banană? Nu este vorba doar de maturitatea fructelor. S-ar putea să te surprindă

Ele susțin imunitatea și îmbunătățesc digestia. Mănâncă cât durează sezonul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *