Ce înseamnă culoarea cojii de banană? Nu este vorba doar de maturitatea fructelor. S-ar putea să te surprindă

Care banană este cea mai bună? Asociem în principal culoarea coajei unui fruct cu faptul că dezvăluie cât de copt este. Cu toate acestea, nu toată lumea realizează că nu este tot ceea ce putem afla din ea. Care merită să le găsiți în magazin?

Atunci când alegem banane în magazin, le alegem pe cele cu coaja galbenă distinctă care nu prezintă pete mai închise și nu sunt învinețite. Toate acestea pentru că le asociem cu fructe gustoase, coapte, de care ne putem bucura imediat după ce ajungem acasă. Cu toate acestea, trebuie să știți că culoarea cojii înseamnă încă un lucru.

Bananele sunt un fruct gustos și sănătos la care mulți oameni ajung. Te vei bucura să le consumi atât crude, cât și gătite, de exemplu ca ingredient în cerealele pentru micul dejun, ca să nu mai vorbim de prăjituri, brioșe și alte produse de patiserie. Sunt adesea o gustare sănătoasă în sine, deoarece au un conținut excepțional de mare de potasiu și conțin, de asemenea, magneziu, iod, calciu și vitamine (C, A, E, K, B6). Cu toate acestea, au un dezavantaj, și anume că sunt relativ bogate în calorii. O bucată de fruct conține în medie până la 100 kcal.

Citeste si:  Cum să curățați o cadă de placă: un mod ecologic

Când cumpără banane de la magazin, mulți oameni le aleg pe cele pe care le au piele perfect galbenă fără pete mai întunecate. Asta pentru că sunt coapte, gustoase și dulci, deci te poți bucura de ele aproape imediat.

Pe de altă parte, dacă intenționați să le folosiți în câteva zile, este mai bine să cumpărați galben deschis sau chiar verde și lasă-le să se coacă acasă.

În cazul bananelor cu coaja aproape maronie, acestea sunt banane prea coapte, ideale pentru prăjituri și deserturi.

Dar culoarea spune doar cât de coaptă este banana? Nu neapărat, deși are legătură.

Culoarea cojii dezvăluie și ce efect vor avea bananele asupra corpului nostru. În ce sens?

  • Imatur, adică verde sau se schimbă într-o nuanță galben palconțin multe fibre, dar relativ puțin zahăr. Conțin și prebiotice. Datorită acestui fapt, sunt benefice pentru activitatea intestinală și metabolism. După ce le consumi, te vei simți plin pentru o lungă perioadă de timp. De aceea, merită să ajungi la ei atunci când ești la dietă.
  • Banane galben strălucitor sunt o sursa bogata de antioxidanti care incetinesc procesul de imbatranire al organismului si il protejeaza de multe boli.
  • Pe de altă parte banane prea coaptea căror piele devine maro, conțin mult zahăr (carbohidrați simpli) dar puțini micronutrienți și fibre. Din acest motiv, cel mai bine este de obicei să le evitați.

Un truc genial pentru a preveni avocado să devină maro. Un ingredient este suficient

Spălați geamurile cu oțet? Adaugă un ingredient și strălucesc ca o oglindă

Vă mulțumim că ați citit articolul nostru. Vă recomandăm.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *