Dimineața, de îndată ce te trezești, adaugă lichide – după 7-8 ore de somn, corpul se poate deshidrata și cel mai bine este să te întinzi la un pahar cu apă. Poti incerca si alte amestecuri si bauturi, naturale, care iti vor oferi si un bun inceput de zi.
Un pahar cu apă, cafea sau poate ceai? Ce ar trebui să bem pe stomacul gol, înainte de micul dejun, înainte de a începe bine ziua? Iată câteva sugestii de băuturi care vă vor ajuta să vă „începeți” dimineața și să aveți un efect de stimulare a metabolismului. Dar nu uitați că nimic nu poate înlocui o dietă echilibrată și activitatea fizică.
Apă plată
Primul lucru pe care ar trebui să-l faci imediat după trezire ar trebui să fie să iei un pahar cu apă plată. Nu este nimic mai bun. Este cea mai recomandată băutură care nu conține calorii, ajută digestia și curăță organismul de toxine. Apa de băut pe stomacul gol stimulează metabolismul și pregătește sistemul digestiv pentru zi. Este ideal dacă apa este la temperatura camerei.
Apa cu lamaie
Apa cu lămâie hidratează, de asemenea, oferă energie și mai mulți electroliți decât apa singură. În plus, este o sursă de vitamina C și poate ajuta digestia prin stimularea peristaltismului și a secreției de enzime digestive. Lămâia are și proprietăți de curățare și poate ajuta la detoxifierea organismului.
Cafea
Cafeaua este cunoscută pentru proprietățile sale stimulatoare datorită conținutului de cofeină. Poate crește metabolismul și poate promova arderea caloriilor, ceea ce este benefic pentru pierderea în greutate. Contrar credinței populare, cafeaua poate fi consumată pe stomacul gol, deși unele persoane (care suferă de afecțiuni precum refluxul acid sau stomacul iritabil) pot experimenta disconfort. La persoanele sănătoase, cafeaua pe stomacul gol, de obicei, nu provoacă probleme digestive.
Apa cu otet de mere
Se crede că apa cu oțet de mere este cea mai eficientă atunci când este consumată pe stomacul gol. Oțetul de mere se caracterizează printr-un conținut ridicat de pectină, care, printre altele, are și un efect pozitiv asupra problemei constipației. În plus, această băutură poate ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge și la promovarea pierderii în greutate. Cu toate acestea, este recomandabil să consultați un medic înainte de a vă decide asupra utilizării regulate.
Chefir (cu seminte de in)
Datorită prezenței bacteriilor probiotice sănătoase, chefirul are un efect benefic asupra sănătății intestinelor și stimulează secreția de sucuri digestive și bile, ceea ce se reflectă în accelerarea metabolismului. Semințele de in sunt o adevărată comoară de fibre, o substanță esențială pentru buna funcționare a sistemului digestiv.