De ce îți dau apă cu cafeaua într-o cafenea bună? Ar trebui să-l bei înainte sau după cafea?


Italienilor le place să respecte ritualurile asociate cu consumul de cafea. Prin urmare, în timpul sărbătorilor italiene, dar și în Slovacia, în cafenelele bune poți găsi espresso servit cu un pahar de apă. Care este scopul acestui obicei de a servi cafeaua?

În cafenelele bune, un pahar cu apă la temperatura camerei se servește cu espresso-ul. Cei care nu sunt familiarizați cu ritualul italian de consum al cafelei se pot simți confuzi. Deci, care este scopul apei servite cu espresso?

De ce se servește apa cu espresso?

Cu siguranță nu pentru diluarea cafelei tare. Și o menționăm pentru că pe rețelele de socializare apar videoclipuri care arată cum turiștii se descurcă cu apă în plus, turnând în ea conținutul unei cani. Pentru italieni, este ca un sacrificiu. Espresso este cafeaua în cea mai pură și perfectă formă. Se bea rapid, in maxim trei inghitituri.

Cana de espresso în sine ar trebui să fie albă pentru a nu distrage simțurile cu modele sau culori care ar trebui să se concentreze exclusiv asupra băuturii. Cana trebuie să fie ușor încălzită în prealabil, astfel încât băutura să nu-și transfere căldura în recipient. Cu toate acestea, espresso-ul nu trebuie să fie fierbinte. Potrivit Institutului Național de Espresso Italian (da, există un astfel de institut), temperatura cafelei ar trebui să fie în jur de 67°C.

Citeste si:  Nu bea cafea dimineața. Mai bine puneți câteva picături din aceasta în apă pentru digestie

Cum să bei espresso servit cu apă?

Apa servită cu espressoul servește la curățarea papilelor gustative. Prin urmare, ar trebui să fie băut înainte de cafeaua în sinepentru a pregăti gura pentru consumul de espresso. Datorită acestui lucru, vă puteți bucura de gustul cafelei netulburat.

Cu toate acestea, nu există o școală de gândire unificată. Unii presupun că apa ar trebui să fie băută în porții înainte de fiecare înghițitură de cafea. Alții recomandă să lași puțină apă la sfârșit pentru a spăla aromele intense care rămân în gură după consumul de cafea (așa-numitul postgust). Această răcoritoare pregătește papilele gustative pentru gustarea meselor ulterioare și a altor băuturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *