Acești aditivi de cafea o transformă în otravă. Majoritatea slovacilor o primesc acolo


Presupunem că fiecare iubitor de cafea are propriul său ritual pentru a-și pregăti băutura preferată. Cu toate acestea, este important să rețineți că cafeaua este cea mai eficientă din punct de vedere al sănătății fără aditivi – datorită acestui lucru, vă puteți bucura de gustul ei natural și de proprietățile valoroase. Cu toate acestea, există produse care ajung adesea în ceașca ta, deși reduc valoarea nutritivă a cafelei și o transformă într-o cauză a obezității și a altor boli. La ce să fii atent? Vă prezentăm cele mai proaste ingrediente pentru cafea.

Este cafeaua sănătoasă?

Probabil că mulți dintre noi asociază cafeaua ca o modalitate fiabilă de a stimula, de a combate oboseala și de a îmbunătăți concentrarea. Cu ceva timp în urmă, a încetat să fie perceput ca un stimulent fără valoare, iar oamenii de știință au demonstrat efectele pozitive ale cafelei asupra sănătății. Conține antioxidanți și alte ingrediente benefice care ajută la protejarea sănătății inimii, reduc riscul bolilor neurodegenerative, stimulează metabolismul și îmbunătățesc funcțiile cognitive.

Cu toate acestea, moderația este importantă. Un adult nu trebuie să depășească 400 mg de cofeină pe zi. Cum ar trebui să-l înțelegem? Se recomanda consumul a maxim trei sau patru cesti de cafea pe zi. Cel mai bine este să-l bei la intervale de câteva ore. De asemenea, ar trebui să acordați atenție aditivilor care pot jefui complet băutura de efectele sale pozitive asupra sănătății. Vă recomandăm cu ce să nu bei cafea.

Citeste si:  Cum să faci față unui sabot fără instalator: metode dovedite

Zahărul din cafea nu face bine

Băutura se caracterizează printr-un gust amar. Cu toate acestea, nu toată lumea o poate tolera așa cum este și pentru a înmuia acest caracter, mulți dintre noi ajungem la un vas de zahăr. Din păcate, fiecare linguriță de zahăr înseamnă încă o porție de calorii. În plus, un exces de zahăr în dietă este o cale scurtă către creșterea în greutate și dezvoltarea multor boli periculoase și tulburări metabolice inclusiv diabetul de tip 2 și rezistența la insulină.

Cafea ca desert sau siropuri aromate

Puteți găsi cu ușurință întreaga gamă siropuri cu aromă de cafea care ele sporesc gustul și aroma de cafea. Arahide, ciocolată, caramel… Cu toate acestea, utilizarea regulată a unui astfel de ingredient are aceleași efecte ca și zahărul. În plus, siropurile nu sunt o alegere bună datorită compoziției lor, care conține adesea coloranți artificiali. Dacă vrei neapărat să spargi amărăciunea, adaugă o bob de vanilie la cafea, de exemplu.

Citeste si:  Ce lucruri nu ar trebui depozitate în baie: multe gospodine greșesc

Un ingredient care transformă cafeaua într-o bombă calorică

Vorbim despre un alt produs care este asociat în principal cu deserturi impresionante. O praf de frisca face cafeaua sa arate impresionanta si tentanta, dar este o alegere nutritionala groaznica. Acest lucru este valabil mai ales în cazul consumului frecvent și al utilizării frișcă gata preparată într-un spray – multe astfel de produse conțin zahăr, ulei de palmier, sirop de glucoză, emulgatori și arome artificiale. Nu avem nevoie de astfel de ingrediente în dieta noastră și, în plus, este doar o chestiune de timp până când o anvelopă iese din spatele centurii – mai devreme decât mai târziu.

O combinație care prezintă un pericol pentru sistemul cardiovascular

O altă combinație proastă este „fortifierea” cafelei cu alcool. Nu există o doză sigură. Chiar și o cantitate mică afectează sănătatea ta. Combinația de alcool și cofeină are un efect fatal asupra sistemului nervos și cardiovascular.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *