Bei mai multe cafele pe zi? Evitați aceste greșeli pentru a evita să vă faceți rău


kava

Bei cafea? Dacă da, acest articol ar trebui să te intereseze. Un nutriționist popular a demonstrat că această băutură sănătoasă poate deveni pur și simplu toxică pentru corpul uman. În același timp, doar un pas mic este suficient pentru a face o greșeală aparent banală. Și putem face până la 11 moduri diferite.

Cafea este un produs care este influențat de multe mituri. Majoritatea nu au nimic de-a face cu adevărul, dar asta nu schimbă faptul că cafeaua ne poate afecta cu adevărat corpul, nu așa cum ne-am dori. Oricine poate face o astfel de greșeală, așa că este mai bine să te protejezi de ea în avans. Cum? De exemplu, citind acest articol în care cităm 11 greșeli când bei cafea care numit dr. Bartek Kulczynski.

Bei și tu cafea așa? Vă faceți rău singur

Dr. Bartek Kulczynski a compilat toate greșelile posibile atunci când bea cafea. S-a dovedit că nu este vorba doar despre câtă cafea bem, ci și despre ce moment din zi o bem și ce… mâncăm. Să ne uităm la asta. Am găsit acest lucru foarte interesant pentru că ne place băutura neagră și nu am vrea să ne facă rău!

  1. Cafea cu dulciuri. Studiile au arătat că cofeina blochează percepția gustului dulce. Acest lucru poate duce la o pierdere a controlului asupra aportului de zahăr.
  2. Cafea imediat după trezire. Deși cofeina are proprietăți stimulatoare, este o greșeală să o consideri un remediu pentru o noapte nedorită. Consumul de cafea la prima oră dimineața are un efect negativ asupra metabolismului carbohidraților și, prin urmare, poate provoca o creștere bruscă a zahărului.
  3. Bău cafea prea târziu. Problemele de a adormi sunt doar o parte a problemei. De asemenea, cofeina reduce calitatea somnului, de aceea nu este recomandat sa o consumi mai tarziu de 9 ore inainte de culcare.
  4. Abuzul de cofeină. Dr. Bartek Kulczynski a subliniat că dozele de cofeină sunt asociate cu acțiunea anumitor enzime din corpul nostru. Este important să observați reacțiile corpului la cafea și nu doar să urmați formule generale.
  5. zahăr de cafea. Societățile științifice nu recomandă consumul a mai mult de 25 de grame de zahăr pe zi. Adică puțin peste patru lingurițe de zahăr în 24 de ore. Probabil că nu mai are nevoie de comentarii.
  6. Bea cafea fierbinte. Această regulă se aplică și altor lichide. Kulczynski a subliniat că consumul de cantități mari de băuturi calde crește semnificativ riscul de cancer esofagian.
  7. Cafeaua în timpul refluxului. Cofeina determină relaxarea sfincterului esofagian inferior, iar acest lucru agravează simptomele bolii de reflux.
  8. Gradul slab de prăjire a boabelor de cafea. Expertul în nutriție a subliniat că procesul de prăjire a cafelei afectează cantitatea de antioxidanți din cafea. Prăjirea ușoară sau cafeaua este cea mai bună.
  9. Consumul de înlocuitori de cafea. Așa-numitele băuturi de cafea au de obicei o compoziție monstruos de proastă. Kulczynski a menționat un produs în care cafeaua adevărată este… 7 la sută.
  10. Cafea cu lapte sau smantana. Adăugarea acestor produse face ca componentele care promovează sănătatea din cafea să fie absorbite mai slab de către organism.
  11. Bea cafea în timp ce mănânci alimente bogate în fier. Cafeaua reduce semnificativ absorbția acestui mineral de către organismul uman.
Citeste si:  Înveliți mâncarea în folie de aluminiu? Mulți oameni fac asta, neștiind riscurile ascunse!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *