Piept de pui copt umplut cu branza si patrunjel intr-un amestec de rosii-usturoi

Pregătiți un delicios piept de pui copt umplut cu brânză și pătrunjel, care este acoperit cu un amestec bogat de roșii și usturoi. Perfect pentru o cină de familie sau o ocazie specială, acest fel de mâncare este ușor de pregătit și cu siguranță vă va mulțumi papilele gustative. Încearcă această rețetă și bucură-te de armonia aromelor la fiecare mușcătură!

Vizitați și grupul nostru de Facebook pentru sfaturi grozave despre alimente sărate în fiecare zi.


Piept de pui copt umplut cu branza si patrunjel intr-un amestec de rosii-usturoi

Ce vom avea nevoie:

Ochi:

  • 3 piept de pui
  • sare – după gust
  • piper negru măcinat – după gust

Umplere:

  • 200 g branza rasa
  • 50 g patrunjel proaspat tocat

Ingrediente pentru ambalare:

  • 100 g pesmet
  • 100 g de făină
  • 10 g soli
  • 5 g piper negru măcinat
  • 5 g usturoi praf
  • 5 g ardei dulce rosu
  • 3 ouă

Amestec:

  • 2 cepe
  • 10 g usturoi
  • 200 g sos de rosii
  • 10 g soli
  • 5 g piper negru măcinat

Salată:

  • 100 g de salată de vară
  • 100 g ceapa rosie
  • 50 g parmezan
  • sare – după gust
  • piper negru măcinat – după gust
  • fulgi de chili – după gust
  • 10 ml suc de lamaie
  • 20 ml ulei de măsline
Citeste si:  Nici o roșie nu va fi irosită: o rețetă ușoară și delicioasă pentru pasta de tomate de casă

Cum vom proceda:

1. Ochi: Tăiați pieptul de pui în formă de inimă cu un cuțit, apoi condimentați-l cu sare și piper negru măcinat.

2. Umplere: Se presară jumătate din piept cu brânză rasă, pătrunjel proaspăt tocat și se pliază/ună.

3. Ingrediente pentru ambalare: Se toarnă pesmetul în primul castron alungit, apoi se adaugă făina, sarea, piperul negru măcinat, pudra de usturoi și ardeiul roșu măcinat – se amestecă bine.

4. Spargeți ouăle în al doilea castron longitudinal – bateți.

5. Mai întâi ungeți pieptul de pui umplut în pesmet condimentat, apoi în amestecul de ouă și din nou în pesmet condimentat.

6. Apoi puneți-le într-o tigaie cu ulei încins și prăjiți-le până devin aurii și crocante pe fiecare parte timp de 5 minute la foc mic. După prăjire, transferați-le într-o tavă de copt și lăsați-le deoparte.

7. Amestec: Turnați ceapa tocată grosier în tigaia cu uleiul încins și prăjiți-o la foc mic până devine aurie. Apoi adăugați usturoi presat în tigaie și prăjiți împreună. Se adauga sosul de rosii si se condimenteaza cu sare si piper negru macinat – se amesteca bine si se prajeste putin la foc mic.

8. Aplicați amestecul rezultat pe pieptul de pui prăjit din vasul de copt și stropiți cu brânză rasă rămasă.

9. Coaceți în cuptorul preîncălzit timp de 30 de minute la 180°C până se topește brânza.

10. Salată: Punem salata de vara tocata in salatiera, adaugam ceapa rosie taiata cubulete si amestecam parmezanul ras. Asezonați cu sare, piper negru măcinat, ardei iute, suc de lămâie și stropiți cu ulei de măsline – amestecați bine și salata este gata!

11. Piept de pui crocant la cuptor cu branza si patrunjel, uns cu rosii ceapa si usturoi, se serveste cu salata de vara si parmezan, dar mai ales cu drag si mult gust.

Prieteni, va dorim pofta buna!

Dacă aveți și rețeta preferată, asigurați-vă că scrieți despre ea în grupul nostru de Facebook și vizitați și grupul, unde veți găsi o mulțime de rețete grozave în fiecare zi.


INSTRUCȚIUNI VIDEO:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *