Atârnă-l de fereastră. Alunițele vor ști că nu sunt binevenite

Probabil că nu există nicio gospodărie în Slovacia în care moliile de mâncare să nu fi apărut măcar o dată. Aceste insecte ne invadează rapid cămările și ne mănâncă proviziile. În plus, îi distruge și contaminează, făcându-le improprii pentru consum. Moliile de mâncare se înmulțesc într-un ritm rapid: dacă am observat chiar și una în gospodăria noastră, putem fi siguri că există o întreagă colonie în dulapurile din bucătărie. Atunci nu avem de ales decât să scăpăm de dăunători și să prevenim vizitatorii nedoriți. Ce merită avut în vedere? Merită să puneți un lucru lângă ferestre.

Moliile alimentare sunt pur și simplu molii care se hrănesc cu alimente organice. Sunt ușor de recunoscut pentru că au modele albe pe aripile lor gri. Cel mai adesea zboară în jurul dulapurilor de bucătărie, dar și în alte locuri din casă. În timpul zilei, ei pot sta în cămările noastre și se pot hrăni cu produse vrac: crupe, făină, tărâțe, orez, semințe și nuci, dar din ce în ce mai des se pot hrăni și cu mirodenii și dulciuri. Moliile alimentare depun fecale și ouă în alimente, din care eclozează larvele. Sunt ușor de observat, deși sunt relativ mici, dar își construiesc mici pânze în jurul lor pentru a acoperi alimentele libere.

Citeste si:  Acest ulei este considerat cel mai prost pentru prajit, dar in bucataria romaneasca se mai foloseste in cantitati mari!

Înainte de a învăța cum să scapi de moliile alimentare, este important să știi de unde provin. Desigur, există momente când suntem deja au cumpărat alimentele afectate din magazin iar când sunt transferate în bucătărie, insectele au un mediu favorabil pentru a se dezvolta.

Aceste insecte profită de neatenția noastră – pot intra în casa noastră printr-o fereastră deschisă, goluri în ușa din față sau prin ventilatorul bucătăriei. Prin urmare, prezența molilor de mâncare este un fenomen obișnuit și în centrele mari de populație acestea sunt foarte frecvente.

Acum, că suntem siguri că există molii de mâncare în casa noastră, este important să păstrăm totul simplu aruncați produsele depozitate „vag” și aruncați-le la gunoi. În plus, este și bun dezinfectați toate rafturile și dulapurile din bucătăriepentru a se asigura că nu există larve sau ouă în ele.

Cum se face?

  • O jumătate de litru de apă amestecată cu aceeași cantitate de oțet alcoolic este suficient, dar poți îmbogăți acest remediu cu suc de citrice sau o doză solidă de uleiuri esențiale. Cu amestecul preparat, acum trebuie să curățați bine suprafețele și să așteptați să se usuce.

Abia acum putem începe să punem proviziile înapoi în cămară. În loc să-i țină „liberi”, ieste bine să le turnați în pahare sau alte recipiente din plastic gros. Din nefericire, plasticul subțire din care sunt făcute pungile de plastic nu trece acest test, deoarece moliile îl mestecă ușor.

Citeste si:  Zece alimente care te vor ajuta să slăbești și să începi să pierzi grăsimea de pe abdomen

Ordinea și prevenirea sunt modalități eficiente de a proteja împotriva moliile alimentare. Pentru început, merită asigurat sigilând căile potențiale de intrare a molilor în casă. În plus, este necesar verifica regulat mancarea din camara si tine dulapurile curate.

Desigur, poți apela și la remedii de casă, dintre care unul este așezarea crenguțelor de mărar în bucătărie. De asemenea, puteți plasa acest tip de barieră lângă ferestre și uși, astfel încât mirosul de mărar să descurajeze moliile.

Cu toate acestea, mararul nu este singurul lucru potrivit pentru molii. De asemenea, puteți ajunge la frunze de dafin, coji de citrice, cuișoare sau oțet de mere.

Cum să scapi de moliile alimentare? Stropiți cu acest condiment. Vei elimina rapid toate insectele

Bucătăria ta este infestată de molii? Iată cum să scapi de această problemă o dată pentru totdeauna

Vă mulțumim că ați citit articolul nostru. Vă recomandăm.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *