Mulți oameni preferă să folosească vase de gătit din aluminiu pentru gătit, deoarece sunt foarte durabile și potrivite pentru utilizare pe termen lung.
Cu toate acestea, astfel de tigăi își pierd rapid strălucirea inițială.
În acest caz, trebuie doar să le spălați corespunzător.
Ce metode pot fi distinse?
Clasic
Luați o cratiță cu volum adecvat, turnați apă și pisați o jumătate de săpun de rufe până se transformă în talie. Aduceți la fierbere și asigurați-vă că produsul este complet dizolvat.
Apoi opriți focul și puneți vasele de aluminiu în recipient. După zece minute va trebui să-l spălați și să evaluați rezultatul.
Fierbe într-o compoziție specială
Din nou va trebui să luați o tigaie potrivită, să o umpleți cu apă și să aduceți la fierbere. Apoi adăugați o lingură mare de sifon și de două ori mai multă sare măcinată fin.
Așteptăm până când componentele sunt complet dizolvate.
Puneți vasul de aluminiu, „gătiți” câteva minute și opriți focul. După aceea, va trebui să lăsați vasele până când apa se răcește.
Apoi spălați vasele ca de obicei.