Te rog prietenului tău și trimite-i un articol care ți-a atras atenția sau distribuie-l
Cafeaua a devenit recent un subiect recunoscător de experimentare. Idei noi apar în mod constant. Nu cu mult timp în urmă, Anna Lewandowska a lăudat așa-numita cafea „antiglonț”, adică cu adaos de grăsime, iar acum băutura în stil grecesc câștigă popularitate.
Toată lumea iubește cafeaua în Grecia. Populara cafea rece s-a născut în această țară. Este un frappe. Pe baza ei au fost create versiuni ulterioare de cafea cu gheață. O altă idee de cafea grecească va fi la fel de populară?
Humus Nielen
Știi pasta de tahini? Este puternic asociat cu bucătăria din Orientul Mijlociu. Se adaugă în hummus și se folosește ca bază pentru halva. Acest adaos secret la cafeaua grecească devine în prezent din ce în ce mai popular și în alte țări. Face această băutură și mai sănătoasă și mai hrănitoare.
Fibră de încredere
Tahini este o pastă făcută din semințe de susan prăjite și măcinate. Deși o linguriță de tahini conține aproximativ 42 kcal, adăugarea acesteia în cafea te poate ajuta să slăbești. Totul va deveni clar când se va menționa denumirea adesea folosită în legătură cu pierderea în greutate. Desigur, acestea sunt fibre, în care sunt bogate semințele de susan. Semințele de susan sunt bogate în fibre, care oferă o senzație de sațietate de lungă durată, au un efect benefic asupra sistemului digestiv și ajută la eliminarea impurităților din intestine.
Vitaminele necesare
Fibrele sunt foarte importante, dar nu este singurul motiv pentru a încerca cafeaua tahini. Aceasta pasta este bogata si in vitamine B, calciu, magneziu, potasiu, fier sau zinc. Conține acizi grași esențiali și proteine vegetale, care sunt necesare pentru buna funcționare a organismului. În plus, susanul conține antioxidanți care au efecte antidepresive și antiinflamatorii.
Faceți cafea ca în Grecia
Pregătiți cafea cu tahini? Nimic nu poate fi mai simplu. După părerea mea, cafeaua neagră fără zahăr are cel mai bine gust cu tahini, dar poți încerca și alte versiuni. Preparați-vă cafeaua, lăsați-o să se răcească puțin și adăugați o linguriță sau mai puțină pastă de susan în ceașcă.
Pasta de susan are un gust intens, asa ca alege cantitatea dupa preferinte. Și cum fac femeile grecești? Dacă aveți un aparat de cafea acasă, îl puteți încerca. Se toarnă cafeaua măcinată fin în ibric, se acoperă cu apă și se amestecă. Faceți cafeaua. Pune cantitatea potrivită de tahini pentru tine în ceașcă și toarnă treptat cafeaua, amestecând constant. Când tahini s-a dizolvat, cafeaua grecească cu tahini este gata. Are o aromă de nucă. Zahărul nu este deloc necesar.
Te rog prietenului tău și trimite-i un articol care ți-a atras atenția sau distribuie-l