Mamele și bunicile noastre aveau în arsenalul lor tigăi din fontă.
Fără el, ar fi dificil să pregătiți multe capodopere culinare: printre avantajele acestui vas de gătit se numără calități precum capacitatea de a reține căldura pentru o lungă perioadă de timp, de a încălzi alimentele în mod uniform și de a nu le lăsa să se ardă.
Adevărat, au existat unele dezavantaje.
Dacă permiteți o tigaie din fontă să intre în contact cu apa, aceasta va începe rapid să ruginească.
Prin urmare, multe gospodine preferă să nu spele o astfel de tigaie cu apă, ci să o ștergă cu un prosop de hârtie de fiecare dată după gătit și, dacă o pun sub jet de apă de la robinet, o șterg imediat cu un prosop de bucătărie. .
Dar ce să faci dacă nu erai conștient de aceste trucuri înainte și rugina a început deja să apară pe tigaie?
Nu te grăbi să te superi. Deși nu este posibil să eliminați astfel de urme cu detergent obișnuit de spălat vase, este foarte posibil să faceți acest lucru folosind un cartof simplu.
Tăiați tuberculul în jumătate și ștergeți zona contaminată cu una dintre jumătăți.
Dați tava deoparte câteva minute pentru ca cartofii să poată acționa, apoi îndepărtați produsul rămas cu un șervețel sau un prosop – rugina va dispărea fără urmă.