Ce alimente nu ar trebui să fie încălzite în cuptorul cu microunde: sunt doar 8 dintre ele

Cuptorul cu microunde a devenit un instrument indispensabil în bucătăria modernă. Cu toate acestea, nu toate alimentele sunt potrivite pentru încălzire în acest dispozitiv.

Utilizarea necorespunzătoare a cuptorului cu microunde poate duce la deteriorarea alimentelor sau chiar poate crea o situație periculoasă.

Ouă întregi

Punerea la microunde a ouălor întregi prezintă un risc serios. Sub influența cuptorului cu microunde, în interiorul oului se formează abur, care nu găsește o cale de ieșire.

Ca urmare, are loc o mini-explozie, care nu numai că poate păta suprafața interioară a cuptorului, ci și poate provoca rău unei persoane.

Strugurii

Strugurii copți, atunci când sunt încălziți într-un cuptor cu microunde, se transformă într-o sursă de plasmă.

cuptor cu microunde
Foto: © Belnovosti

În interiorul fiecărei boabe se acumulează o sarcină electrică, ceea ce poate provoca scântei și incendii.

laptele matern

Este strict interzisă încălzirea laptelui matern în cuptorul cu microunde.

Cu această metodă de încălzire, nutrienții sunt distruși în mod neuniform, creând puncte fierbinți care pot arde copilul.

Legume fără apă

Legumele uscate în cuptorul cu microunde pierd rapid umiditatea și pot lua foc.

De exemplu, ardeii iute eliberează capsaicina în aer atunci când este încălzit, provocând iritații oculare și respiratorii.

Carne congelată

Încercarea de a dezgheța carnea într-un cuptor cu microunde are ca rezultat o încălzire neuniformă.

Stratul exterior începe să se gătească, în timp ce mijlocul rămâne înghețat. Acest regim de temperatură favorizează creșterea bacteriilor.

Produse în ambalaje metalice

Ustensilele metalice, foliile sau ambalajele cu piese metalice pot provoca scântei în cuptorul cu microunde.

Astfel de situații pot duce la defecțiunea dispozitivului sau la incendiu.

Verzi și ierburi

Când ierburile uscate sunt încălzite într-un cuptor cu microunde, ele își pierd proprietățile benefice și aroma.

Mai mult, pot începe să mocnească, creând un miros și un gust neplăcut.

Sosuri cu conținut ridicat de ulei

Când sunt încălzite, sosurile grase se separă, își pierd consistența și pot începe să „împuște”.

Picăturile fierbinți pot provoca arsuri la deschiderea ușii cuptorului cu microunde.

Citeste si:  Cel mai probabil ați făcut întotdeauna o mare greșeală atunci când spălați vase: de aceea trebuie să fiți atenți la culoarea bureților dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *