Unele gospodine cu experiență pun periodic zahăr în frigider.
Dar de ce? De dragul produsului în sine?
Desigur că nu! Zahărul nu este potrivit pentru depozitare într-un dispozitiv de refrigerare, deoarece devine rapid umed și își pierde proprietățile gustative pozitive.
De ce atunci păstrați un produs dulce în vrac la temperaturi scăzute?
Răspunsul este simplu: de dragul frigiderului și al alimentelor depozitate în el.
Cum și de ce să puneți zahărul în frigider
Puneți câteva cuburi de zahăr pe unul dintre rafturile frigiderului.
Dacă nu aveți zahăr rafinat, luați o farfurie, turnați în ea câteva lingurițe de zahăr granulat și lăsați vasul pe raftul frigiderului.
Așteptați 24 de ore și deschideți dispozitivul. Veți înțelege imediat că a fost obținut un rezultat important: nu mai există miros neplăcut.
Faptul este că zahărul îndepărtează perfect mirosul.
De asemenea, produsul absoarbe bine umezeala. Datorită cuburilor de zahăr, nivelul de umiditate a aerului din frigider este redus, ceea ce ajută la menținerea prospețimii alimentelor depozitate pentru o perioadă lungă de timp.
Desigur, zahărul care și-a făcut treaba ca „absorbant” de mirosuri și umezeală trebuie aruncat. Nu poate fi folosit.