Compostul este unul dintre cele mai populare îngrășăminte organice. Solul fermentat este bogat în minerale utile și microorganisme.
Cel mai adesea, compostul este pregătit într-o groapă specială sau în cutii, astfel încât reziduurile de plante să se descompună mai bine. Solul se maturizează timp de doi până la trei ani.
Ksenia, un agronom de la Academie, a împărtășit o metodă secretă care permite compostului să se coacă în doar un an. Chiar și ramurile și oasele se vor descompune complet.
Pentru a susține maturarea, este necesar să se facă un amestec special format din două componente – amidon și uree. Amestecați ingredientele într-un raport de 1:1 și presărați pulberea rezultată pe compost o dată la două săptămâni. Ar trebui să turnați trei linguri o dată și apoi să udați compostul.
Ureea creează o temperatură ideală pentru compostare și în același timp elimină solul de bacteriile patogene. Amidonul, care este o polizaharidă, este perfect absorbit de sol și plante. Împreună, aceste două substanțe contribuie la un proces rapid de compostare.