Numărul tot mai mare de cazuri în rândul pacienților din ce în ce mai tineri i-a determinat pe cercetători să analizeze relația dintre dezvoltarea cancerului intestinal și dietă.
1. Studiu nou
Cercetările prezentate la reuniunea anuală a Societății Americane de Oncologie Clinică (ASCO) au arătat că factori precum excesul consumând băuturi îndulcite cu zahăr sau carne roșieprecum și obezitatea rezultată, pot contribui la dezvoltarea cancerului intestinal la pacienții mai tineri.
– Este de remarcat faptul că acest lucru nu înseamnă că „zahărul hrănește cancerul” doar la persoanele care sunt deja bolnave, ci limitarea consumului acestuia la persoanele sănătoase poate ajuta la prevenirea dezvoltării bolii – Dr. Suneel Kamath, unul dintre autorii studiului, a declarat în „Medical News Today”.
Lucrarea științifică publicată mai evidențiază că numărul tinerilor diagnosticați cu cancer colorectal a crescut cu 22%. din anii 1990
– Momentan cel mai vizibil creșterile cazurilor privesc persoanele cu vârsta de 40 de ani și chiar înaintedeși sunt tot mai multe persoane în vârstă de treizeci de ani care au cancer colorectal în stadiu avansat. Limita de vârstă este în mod clar în scădere. Acesta este ceva care nu a existat până de curând, așa că tendința este foarte deranjantă – a remarcat Prof. gastroenterolog într-un interviu cu.
2. Cum se manifestă cancerul intestinal?
În fiecare an în România, cel puțin 12.000 de oameni mor din cauza cancerului colorectal. oameni, iar 20 de mii primesc un diagnostic. Cauzele acestui cancer se află în primul rând într-un stil de viață nesănătos inclusiv o dieta saraca in fibre, dezechilibrata, dar si lipsa activitatii fizice, fumatul si consumul frecvent de alcool.
Simptomele caracteristice includ: sângerare rectală, mișcări intestinale, diaree frecventă, scaune cu sânge. Merită să le cunoașteți și să observați orice abateri de la normă în funcționarea sistemului digestiv și excretor, deoarece cancerul colorectal este încă unul dintre cancerele diagnosticate prea târziu.