Adesea alegem roșiile în magazine doar pe baza aspectului lor atractiv.
Iar acasă, după ce am gustat legumele, descoperim că este fără gust. Dar nu fi supărat – poți „repara” singur astfel de roșii.
În primul rând, nu este nevoie să le păstrați la frigider, deoarece temperaturile scăzute privează roșiile de aromă și gust.
Cel mai potrivit loc pentru depozitarea acestora este un loc uscat, întunecat, la temperatura camerei, care le va permite să se coacă fără a-și pierde proprietățile benefice.
În ceea ce privește culoarea, se recomandă să alegeți roșii cu o culoare mai strălucitoare, mai saturată – sunt mai dulci și mai aromate.
Același lucru este valabil și pentru miros: cu cât este mai puternică și mai plăcută, cu atât legumele sunt mai gustoase și sănătoase.
Tratamentul cu apă fierbinte va ajuta la îmbunătățirea gustului roșiilor cumpărate din magazin – țineți-le câteva secunde sub această apă, apoi răciți-le și sub apă.
Dacă presărați roșii cu zahăr, sare și condimente, le veți da dulceață, salinitate și picantă.
Pentru a face acest lucru, tăiați roșiile în felii, puneți-le într-un recipient și stropiți cu zahăr, sare și condimente după gust, de exemplu, usturoi, piper, busuioc.
Închideți recipientul cu un capac, agitați, amestecând totul în el, puneți-l la frigider pentru câteva ore (este posibil peste noapte).
În acest timp, roșiile vor fi saturate cu suc, care se formează din zahăr și sare și, ca urmare, vă vor încânta cu un nou gust și aromă.