Cum să dezgheți corect alimentele pentru a nu-și pierde proprietățile: toată lumea trebuie să-și amintească

În multe privințe, calitățile gustative, precum și structura produselor alimentare, depind de metoda de păstrare și decongelare a acestora înainte de consum.

Pentru a vă asigura că carnea, peștele sau legumele și fructele nu își pierd proprietățile, trebuie să urmați reguli simple.

Adică, pur și simplu scoateți produsul din congelator și lăsați-l câteva ore nu este suficient.

Și cuptorul cu microunde sau scufundarea în apă nu vor ajuta întotdeauna. Nu uitați că fiecare produs necesită propria abordare.

Carne, peste

Va dura aproximativ 5 ore pentru a le dezgheța la temperatura camerei sau la frigider (în funcție de volum).

frigider
Foto: © Belnovosti

Nu se recomandă dezghețarea sub jet de apă, altfel aceste produse își vor pierde toate proprietățile.

Legume și fructe

Pentru legume, se recomandă efectuarea procesului de dezghețare în apă clocotită cu sare (câteva minute).

Pentru fructe, oamenii cu experiență în acest domeniu sfătuiesc să le așeze într-un recipient și să le lase la frigider pentru o zi.

Pâine, produse de patiserie

Se recomanda dezghetarea in frigider sau la temperatura camerei, fara ambalaj.

Dacă vă grăbiți, cuptorul va merge, dar la o temperatură foarte scăzută. În acest caz, în partea de jos a cuptorului ar trebui să existe un recipient cu apă fierbinte.

Sosuri și supe

Oamenii cu experiență sfătuiesc să le țină pe foc până când se topesc.

Vă rugăm să rețineți: aceste produse trebuie încălzite bine, amestecând ocazional.

Citeste si:  De ce să folosiți folie atunci când călcați lucruri: o modalitate simplă de a face acest proces mai ușor și mai rapid

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *