Dacă folosești adesea ceapa pentru a crea capodopere culinare în bucătăria ta, probabil știi cât de dificil este să scapi de mirosul care a fost absorbit de pielea mâinilor tale.
Nici săpunul, nici detergentul de vase nu ajută la spălarea „aromei”.
Cu toate acestea, nu vă grăbiți să disperați – există încă o modalitate de a face față problemei.
Dacă te confrunți cu nevoia de a îndepărta murdăria de pe palme și de a neutraliza un miros neplăcut, folosește bicarbonat de sodiu.
Ar trebui aplicat pe mâinile umede, apoi frecați-le ușor.
La final, clătiți palmele sub jet de apă curată și uscați cu un prosop. Folosirea unei creme hrănitoare nu va strica.
Această metodă este, de asemenea, potrivită pentru îndepărtarea mirosului de pește și alte alimente cu miros puternic.
Ce să faceți cu placa de tăiat, vă puteți întreba. Există o metodă care elimină mirosurile de pe ustensilele de bucătărie.
Stropiți placa cu sare și apoi ștergeți-o cu jumătate de lămâie. Drept urmare, suprafața plăcii de tăiat va fi curățată, dezinfectată și va mirosi plăcut.