Sfârșitul toamnei este momentul în care încep vânzările de mandarine, rodii și curki. Cumpărarea acestuia din urmă este însoțită de mici necazuri.
Persimmons se pot dovedi a fi lipicioase și necoapte, iar cele supracoapte nu pot fi întotdeauna conservate.
Prin urmare, înainte de a merge pe piață, ar trebui să vă înarmați cu sfaturi utile.
Alegerea unei varietăți
Există multe soiuri de curmal. Pornind de la popularul rege și smochin, terminând cu nume precum mușețel, lumânare, persimon, iar aceasta nu este o listă completă.
Dar în piețele de fructe care nu sunt tricotate, regele se găsește cel mai des.
Date externe
1. Dacă aveți îndoieli că încearcă să vă vândă ceva sub pretextul unui rege, atunci acordați atenție formei fructului.
Curmalul dulce și nu acrișor are o formă rotundă și ușor turtită.
Dacă forma este alungită sau în formă de con, cel mai probabil este o varietate de tricotat.
2. Este o idee bună să evaluezi maturitatea. Cel mai simplu mod de a face acest lucru este să atingeți fructele cu mâinile.
Cele tari sunt necoapte și asta înseamnă și că vor fi vâscoase.
Cele moi sunt prea coapte și nu vor rezista mult.
La presare, fructul copt este zdrobit, dar revine la forma inițială.
3. Urmează culoarea.
Pielea trebuie să aibă o culoare strălucitoare, uniformă și să fie fără deteriorare. Pot exista dungi întunecate, care indică și un fruct copt.
Mic sfat
Și dacă se dovedește că curmalul încă se dovedește a fi vâscos, atunci faceți acest lucru:
- puneți-l într-o pungă cu un măr sau o banană (etilena eliberată ajută fructele să se coacă);
- înghețați curmali;
- iar dacă nu ai timp să aștepți, atunci pur și simplu decojește pielea.
Pentru informare
Curmalul este un gen de arbori și arbuști de foioase sau veșnic verzi subtropicali și tropicali din familia abanosului. Multe dintre ele au fructe comestibile, iar unele sunt o sursă de lemn valoros.