Puteți cere sfatul vânzătorului, dar este mai bine să aveți măcar o idee despre cum arată fructele de calitate.
Îmi doresc foarte mult să aleg mandarine dulci, suculente și fără semințe, pentru că trebuie să aștepți un an întreg să apară pe rafturi, iar dezamăgirea nu este ieftină.
Să aflăm care soi este considerat cel mai dulce și dacă este adevărat că prezența semințelor într-un citric poate fi determinată de date externe.
Cel mai dulce
Iubitorii de fructe de import ar trebui să arunce o privire mai atentă la mandarinele din Maroc sau Spania.
Cumpărătorii de produse cultivate în spațiul post-sovietic cer mandarine din Abhazia.
Fructele enumerate sunt considerate cele mai dulci și mai delicioase.
Citricele turcești sunt adesea aduse, dar au un gust acru distinct.
Alegeți fără semințe
Nu vor exista semințe în clementină. Are o formă aplatizată și este considerat un hibrid între o mandarină și o portocală.
Nu există semințe în soiul satsuma. Sunt mici, iar pielea este moale.
Aceeași caracteristică distinge soiul Unshiu de Abhazia însorită. Mare, pielea este poroasă, dar gustul este acru.
Soiul Nadorcott este adus din Maroc. De asemenea, dulce, fără semințe și ușor de curățat.
Sfaturi pentru alegere
1. Nu cumpărați fructe cu piele crăpată, riduri sau pete.
2. Fructele coapte trebuie să aibă o aromă pronunțată de citrice.
3. Cu cât mandarinele sunt mai grele, cu atât sunt mai suculente.
4. Mandarinele dulci sunt adesea de dimensiuni medii, bogate în culoare și grele.
5. Dacă pielea nu aderă strâns la pulpă, atunci fructul este prea copt – astfel de fructe nu sunt păstrate pentru mult timp.
Pentru informare
Mandarina este un copac mic veșnic verde, o specie din genul citricelor din familia rude.