Cum să alegi un curmal pentru a nu tricota: nu face aceste greșeli

Mulți oameni iubesc curmalul. Dar, din păcate, se întâmplă adesea la cumpărarea unui produs să dai peste fructe prea astringente.

Cum să ghicesc cu alegerea? Și e mai bine să nu ghicești deloc, ci să știi ceva. Și atunci cu siguranță vei obține ceea ce îți dorești.

Când alegeți un curmal, uitați-vă la cum arată: suprafața trebuie să fie netedă și strălucitoare.

Dacă există fisuri, aceasta indică un proces de putrezire.

De asemenea, nu luați fructe necoapte. Nu numai că sunt lipsite de gust și acrișoare, dar pot fi și dăunătoare sănătății.

curmal japonez
Foto: © Belnovosti

Persimmons coapte sunt fructe roșii-portocalii strălucitoare, frunzele lor amniotice sunt uscate. Dacă îl ridici pe acesta din urmă, vei observa o tentă maronie.

Dacă ați ales curmalul „potrivit”, dar încă se tricotează, puneți-l la frigider (sau la congelator) pentru una sau două zile.

Fructele se vor coace și devin mai moi și mai dulci, vâscozitatea va dispărea.

Iar pentru ca curmalii să-și păstreze proprietățile cât mai mult timp, până la 2-3 luni, se recomandă păstrarea lor la o temperatură a aerului de aproximativ 0 grade și la umiditate ridicată.

Pentru informare

Curmalul este un gen de arbori și arbuști de foioase sau veșnic verzi subtropicali și tropicali din familia Abanosului, dintre care multe specii au fructe comestibile.

Citeste si:  De ce să prăjiți cafeaua într-o tigaie: cel mai bun sfat pe care îl poate primi o gospodină

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *