De ce nu trebuie să spălați rufele la 40 de grade: înțelegem greșelile

La spălare, mulți oameni sunt obișnuiți să seteze mașina la o temperatură standard de patruzeci de grade.

Acest lucru este cu siguranță convenabil, dar adevărul este că acest regim de temperatură nu este potrivit pentru toate lucrurile.

Dacă încărcați produse sintetice sau din bumbac în unitate, atunci nicio problemă. Dar totuși, etichetele multor articole de garderobă indică un ciclu de spălare recomandat de 30 de grade.

Acest lucru se datorează faptului că astăzi aproape toate pulberile de spălat de înaltă calitate pot elimina efectiv murdăria la aceleași 30 de grade.

In plus, economisim energie daca nu incalzim inutil apa cu 10 grade in plus.

tehnică
Foto: © Belnovosti

De asemenea, merită să știți că spălarea la o temperatură mai scăzută ajută la reducerea uzurii țesăturilor, crescând astfel durata de viață a hainelor.

Printre altele, nu trebuie să uităm că unele țesături nu pot fi spălate la temperaturi peste 30 de grade. De exemplu, lână și mătase naturală.

Citeste si:  Cum să îndepărtați petele de sfeclă de pe o placă de tăiat: hack-ul de viață al gospodinelor sovietice

Dacă le trimiteți la patruzeci de grade, puteți strica pur și simplu produsul (lâna își va pierde forma, mătasea își va pierde aspectul excelent).

De asemenea, articolele cu broderie și aplicație trebuie spălate cu grijă (la 30 de grade).

Dar există momente când trebuie să te speli la temperaturi de peste 40 de grade. Acesta este momentul în care lucrurile sunt foarte murdare și au pete încăpățânate. Este acceptabil de la 60 de grade, chiar 90.

Cu toate acestea, pentru a nu-ți asuma riscuri, trebuie să ții cont de recomandările producătorului de pe etichetă, care indică și temperatura dorită pentru spălarea acestui articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *