Multe gospodine apelează la bicarbonat de sodiu atunci când au nevoie de ajutor pentru gătit sau curățenie.
Și acest lucru nu este surprinzător, deoarece acest produs are capacitatea de a elimina grăsimea, de a combate mirosurile neplăcute și de a scăpa de petele încăpățânate.
Doar pentru unele suprafețe soda este inclusă în lista de oprire: utilizarea sa poate provoca daune grave, care, din păcate, nu pot fi corectate.
Sticla si oglinzi
Suprafețele din sticlă sunt sensibile la abrazivi. Soda poate lăsa micro-zgârieturi pe ele. În timp, acestea se înfundă cu murdărie și devin din ce în ce mai numeroase, ceea ce face ca sticla și oglinzile să devină plictisitoare, transparența lor să scadă, iar reflexiile lor să devină mai puțin clare.
În schimb, se recomandă utilizarea unui produs special sau a unei soluții de oțet și apă în combinație cu o cârpă din microfibră.
Suprafețe din lemn
Arborele are o frumusețe naturală, dar necesită o îngrijire specială. Utilizarea bicarbonatului de sodiu pentru curățarea articolelor din lemn poate deteriora stratul protector. Ca rezultat, lemnul devine susceptibil la umiditate, pete și deformare. Aspectul lemnului se deteriorează, își pierde strălucirea și se zgârie.
Cel mai bun mod de a curăța astfel de suprafețe este un detergent blând sau o lustruire specială. Se recomandă spălarea ustensilelor din lemn cu un burete și apă caldă.
Vase de gătit din aluminiu
Chiar dacă ceva este ars într-o tigaie sau o cratiță de aluminiu, nu te grăbi să apuci un pachet de sifon – duce la oxidarea suprafeței. Ca urmare, apar pete, vasele se decolorează și, în general, se uzează.
Un produs special sau o compoziție moale care trebuie aplicată cu un burete vă va ajuta să îndepărtați murdăria.