Un lucru obișnuit pentru majoritatea proprietarilor este să umple un ibric cu apă și să-l fierbeți sau să îl încălziți după cum este necesar până se epuizează.
În același timp, se aud avertismente din toate părțile că este imposibil să fierbi apa de mai multe ori, că aceasta este dăunătoare și strică gustul băuturilor. Este asta cu adevărat adevărat?
Ce se întâmplă cu apa
Potrivit experților, fierberea repetată a apei afectează compoziția acesteia.
Din cauza evaporării unei părți din apă, lichidul rămas în ibric se presupune că devine mai concentrat și conține mai multe minerale și săruri.
Dar există și alte date. Dacă doriți, puteți găsi informații că fierberea repetată duce la formarea de substanțe aproape cancerigene în apă.
Ca într-adevăr
Cercetările arată că fierberea repetată și ulterioară nu va face apa periculoasă pentru sănătate.
Cantitatea de substanțe nocive formate în ea este atât de mică încât apa pur și simplu nu poate dăuna sănătății.
Un punct mult mai important este calitatea apei și depunerile de calcar care se formează în ibric.