Mandarinele, în ciuda promisiunilor vânzătorilor, se dovedesc a fi acre. Fără experiență în alegerea citricelor, puteți regreta cu ușurință achiziția.
Și mandarinele care sunt destul de drăguțe la prima vedere se pot dovedi acre.
Dacă nu-ți plac fructele acre, atunci folosește acest sfat simplu.
Cu siguranță nu este nevoie să-i lași în speranța că se vor întinde și vor deveni mai dulci. Cel mai probabil, se vor usca și vor deveni complet lipsite de gust.
Truc cu microunde
Mandarinele necoapte sau pur și simplu acre pot fi făcute dulci.
Pentru a face acest lucru, puneți fructele în cuptorul cu microunde și porniți-l pentru doar 30 de secunde.
Mai întâi trebuie să faceți tăieturi pe coajă – pentru orice eventualitate, astfel încât mandarinele să nu spargă accidental când sunt încălzite.
Când este încălzit, acidul va deveni vizibil mai mic, dar există o avertizare.
Toată lumea știe că atunci când este încălzită, nutrienții din legume și fructe devin considerabil mai puțini.
Prin urmare, puteți folosi fructe acre pentru a pregăti marinate sau sosuri pentru carne sau pește, iar în cazuri extreme, faceți limonadă de casă.