Alegerea portocalelor: cum să distingem cele bune coapte de cele vechi fără gust

În ajunul Anului Nou, cetățenii cumpără portocale din ce în ce mai des și mai activ.

Din păcate, chiar și în magazine dai deseori peste citrice de calitate scăzută, uneori atât de tare încât nu poți să le bagi în gură.

Pentru a nu greși cu alegerea ta, îți spunem la ce ar trebui să fii atent în primul rând.

Experții spun: o portocală proaspătă are un miros distinctiv. De asemenea, ar trebui să fie tare și neted.

Dacă fructul este puțin moale la atingere, asta nu înseamnă că calitatea este slabă.

portocale
Foto: © Belnovosti

Acest semn indică faptul că a ajuns pe tejghea după depozitare pe termen lung.

De asemenea, merită să inspectați coaja de portocală – ar trebui să fie uniformă și strălucitoare.

Dacă există daune pe ea, dar pielea din acest loc a fost strânsă, acest factor nu va afecta calitatea.

Portocalele nu se coc după cules. Prin urmare, dacă dați peste unul acru, atunci nu ar trebui să mai cumpărați din același magazin până la un nou lot.

Apropo, dacă portocalele sunt depozitate corect, acestea pot rămâne în stare bună câteva săptămâni.

Trebuie depozitat într-o zonă răcoroasă și bine ventilată, departe de sursele de căldură și umiditate și, de asemenea, separat de alte fructe.

Citeste si:  Este necesar să lăsați ușa mașinii de spălat deschisă între spălări: doar câțiva cunosc răspunsul corect

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *