Este foarte posibil ca tu, la fel ca mulți, să arunci cojile de lămâie și să nu ai idee ce ajutor extraordinar îți pot oferi.
Din acest motiv, ne grăbim să vorbim despre modalități simple de a folosi cojile rămase după consumul acestor citrice.
sare de lamaie
Sarea de lămâie face mâncărurile să aibă un gust și mai elegant. Se potrivește armonios cu legume, carne și pește.
Pentru ao pregăti, va trebui să uscați coaja de lămâie și să o măcinați în pudră. Se amestecă cu sare într-un raport de 1 la 3 și poate fi folosit în timpul gătitului.
Folosiți un recipient ermetic pentru a păstra sarea de lămâie.
Compostarea cojilor de lamaie
Coji de lămâie pot intra într-o grămadă tradițională de compost (nu utilizați acest lucru pentru fermele de viermi).
Aici ea se va transforma în aliatul tău de încredere, care poate face față insectelor dăunătoare dintr-o singură mișcare.
Demachiant cu lamaie
Fanii tuturor lucrurilor naturale vor adora cu siguranță această rețetă pentru un demachiant natural cu miros de citrice.
Poate fi folosit în zone precum curățarea bucătăriei, dezinfectarea suprafețelor și saturarea camerelor cu o aromă plăcută de citrice.
Infuzați cojile de lămâie cu oțet alb timp de două săptămâni.
Apoi strecurați lichidul și amestecați-l cu apă într-un raport de 1 la 5.
Turnați detergentul într-o sticlă cu pulverizator și utilizați-l ca detergent universal.