Există o părere că apa nu poate fi fiartă din nou, cu atât mai puțin în mod repetat.
Unii oameni sunt convinși că fierberea repetată face apa dăunătoare.
Alții susțin că gustul apei se deteriorează.
Vă vom spune dacă fierberea repetată chiar strică apa și când, în principiu, nu trebuie consumată crudă.
Este dăunător să fierbi apa de mai multe ori?
Din păcate, nu este posibil să dați un răspuns cert la această întrebare.
Cert este că oamenii de știință practic nu studiază fierberea repetată.
Dar nu o studiază pentru că cred că nu este nimic de studiat aici: este deja clar că apa de înaltă calitate nu va deveni mai dăunătoare din fierbere repetată.
Și alimentele de calitate scăzută vor deveni doar mai utile, deoarece fierberea distruge microorganismele patogene.
În regiunile defavorizate ale lumii, se recomandă să fierbeți chiar și apa de la robinet filtrată.
Fierberea afectează gustul apei? Depinde de numărul de furuncule.
Fierberea repetată crește pH-ul apei, dar chiar și după 18 fierbe acest indicator rămâne în intervalul normal (în intervalul de la 6 la 9).
Cu toate acestea, pe măsură ce pH-ul se apropie de 8,5, apa capătă gustul de sifon.