Deveniți o sursă de inspirație pentru prietenii dvs. – distribuiți un articol care v-a atras atenția!
Este o alternativa la laptele de vaca si imbogateste chiar si cele mai simple preparate. Deși tropical, este ușor disponibil pe rafturile supermarketurilor. Este excelent combinat cu cafeaua, deși această combinație are și adversarii ei convinși. De ce să folosiți lapte de cocos?
Provine din țări tropicale în care nucile de cocos au fost cultivate și consumate de mii de ani. Cei mai mari producători și exportatori de lapte de cocos sunt Indonezia, Filipine, India, Sri Lanka, Thailanda, Vietnam și Brazilia. În aceste țări, este apreciat pentru proprietățile sale culinare, precum și pentru proprietățile medicinale și cosmetice. Laptele de cocos ajunge și la noi și ocupă din ce în ce mai mult spațiu pe rafturile magazinelor. Merită să ajungeți la el, chiar dacă doar ca adaos la cafea.
De ce să consumi lapte de cocos?
Laptele de cocos are multe beneficii pentru sănătate. Printre altele, acest lucru se datorează conținutului ridicat de grăsimi cu lanț mediu (MCT), care sunt ușor absorbite de organism și oferă energie. Grăsimile MCT pot ajuta la pierderea în greutate, îmbunătățesc profilul lipidic, scad tensiunea arterială, protejează împotriva infecțiilor bacteriene și fungice și întăresc sistemul imunitar.
Laptele de cocos are un indice glicemic (IG) scăzut, ceea ce înseamnă că nu crește rapid glicemia. Acest lucru este benefic pentru persoanele cu diabet, rezistență la insulină sau sindrom metabolic, deoarece ajută la menținerea stabilă a zahărului din sânge și la prevenirea complicațiilor diabetului. In plus, laptele de cocos nu contine gluten, lactoza sau soia, asa ca poate fi consumat de persoanele cu alergii sau intolerante alimentare.
Laptele de cocos este, de asemenea, o sursă de multe vitamine și minerale precum vitamina C, E, B1, B3, B5, B6, acid folic, calciu, magneziu, fosfor, potasiu, fier, sodiu, zinc, cupru, seleniu și mangan.
Lapte de cocos pentru cafea. Are sens această combinație?
Categoric! Laptele de cocos se potrivește bine cu cafeaua ta preferată. Își înmoaie gustul amar și îi conferă o atingere de nucă și nucă de cocos. Băutura trebuie condimentată. Înainte de asta, totuși, ar trebui subliniate câteva lucruri.
În primul rând, nu adăugați lapte de cocos rece în cafeaua fierbinte, deoarece poate lăsa cocoloașe inestetice (care sunt îngreunate de grăsime) la suprafață. Incalzeste putin laptele, iar daca ai un spumant, nu ezita sa il folosesti pentru a crea o spuma cremoasa din laptele de cocos.
Acordați atenție și produsului la care ajungeți în magazin. Există o diferență între laptele de cocos și laptele de unt. Diferența constă în densitatea și conținutul de grăsime al produselor. Laptele de cocos este mai gros și mai gras, deoarece conține mai mult extract de pulpă de cocos. În schimb, laptele de cocos, cunoscut și sub numele de băutură de nucă de cocos, este mai subțire și mai puțin gras, deoarece este diluat cu apă.
Deveniți o sursă de inspirație pentru prietenii dvs. – distribuiți un articol care v-a atras atenția!