Iodul va ajuta. Cum să alegi cârnați de înaltă calitate și gustoși în magazin

În ajunul Anului Nou începe sezonul invaziei în masă a magazinelor. Printre altele, cumpărătorii acordă o atenție deosebită cârnaților.

Cum ar fi să ai o vacanță fără ea? Va decora masa în sine, dar este inclus și în multe alte feluri de mâncare.

Orice ar spune cineva, avem nevoie de el, cârnați. Și ar fi bun – de înaltă calitate și gustos. Și uneori se întâmplă ca o achiziție să lase o impresie amară în toate sensurile.

Mai jos sunt enumerate mai multe semne care te vor ajuta să înțelegi dacă cârnatul din fața ta în magazin este bun sau nu.

Și dacă acasă aveți îndoieli cu privire la calitatea produsului, atunci iodul va puncta în sfârșit i-urile.

cârnat
Foto: © Belnovosti

Ieftin nu este întotdeauna vesel

În primul rând, ar trebui să înțelegeți că încercând să economisiți bani alegând cel mai ieftin disponibil, creșteți foarte mult șansele de a cumpăra produse de calitate scăzută.

A priori, cârnatul bun nu poate costa mai puțin decât carnea din care constă de fapt.

Citeste si:  Cum să alegi merele: 4 sfaturi care vor încânta cumpărătorii

GOST

Nu trebuie să vă lăsați păcăliți de inscripția tentantă „făcută conform GOST” semnată pe partea din față a pachetului.

Acesta ar putea fi un truc de marketing. Informațiile despre standardele de producție ar trebui să fie, de asemenea, conținute pe verso.

Și ne amintim: cârnații de doctor nu pot fi făcute conform GOST, deoarece nu conține o astfel de clasă.

Compoziția produsului

Vă rugăm să acordați atenție compoziției cârnaților: nu trebuie să existe nimic în afară de carne, untură, condimente și nitrat de potasiu (un aditiv antibacterian).

În acest caz, carnea trebuie menționată mai întâi în compoziție. Și nu doar „porc” sau „păsări”, ci carne de înaltă calitate.

Dacă cârnații sunt de înaltă calitate, nu vor conține aditivi alimentari complexi, caragenan, gumă, amidon sau soia.

Dacă există, să știți că producătorul a economisit pe carne.

De asemenea, nu cumpărați cârnați care conțin „proteine ​​animale” fără a indica tipul de carne.

În acest caz, „proteina animală” este adesea denumită piele, cartilaj, vene etc. Adică, în esență, ele înșală cumpărătorul.

Nu o cumparam daca vedem in ingrediente carne separata mecanic.

Această carne este rezultatul măcinării întregului cadru al unui pui împreună cu oasele, pielea și țesuturile conjunctive.

Este mai bine să nu cumpărați dacă compoziția include glutamat monosodic sau E621 – cârnații buni nu au un astfel de aditiv, deoarece pur și simplu nu este necesar.

Dacă informațiile despre compoziția cârnatului sunt scrise mici și ilizibile, este greu de citit, nu luăm un astfel de produs.

Producătorii de cârnați buni de obicei nu ascund nimic în compoziție.

Culoare

Prea luminos este un semnal pentru a te gândi la asta. Cârnații naturale sunt de culoare gri.

Dar mezelurile uscate, dimpotrivă, au o culoare închisă bogată, ceea ce indică prezența cărnii de cal sau a cărnii de vită în compoziție.

Dacă în cârnați există untură, acesta trebuie să fie alb, fără îngălbenire.

Este posibilă o acoperire albă pe cârnați afumati uscati și nefierți. Există și anumite tipuri de cârnați cu mucegai nobil.

În alte cazuri, nu este nevoie să cumpărați cârnați cu placă.

Coajă

Carcasa pentru cârnați trebuie să se potrivească strâns pe produs și să fie uniformă. Excepția este afumatul, a cărui suprafață este șifonată.

În mod obișnuit, cârnații și cârnații de calitate scăzută sunt ambalate în învelișuri necomestibile, în timp ce cârnații de înaltă calitate sunt ambalate în înveliș de celuloză și proteine.

Iod

Calitatea cârnaților gătiți poate fi verificată acasă. Iodul va ajuta în acest sens.

Să punem puțini bani pe produs. Dacă pata devine albastră, înseamnă că cârnatul este bogat în amidon.

Dacă cârnații sunt de înaltă calitate, pata va rămâne maro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *