Cum să deosebești smântâna adevărată de o falsă în 30 de secunde: există 2 moduri foarte simple

Te îndoiești de calitatea smântânii pe care ai cumpărat-o recent?

Atunci verificați produsul din lapte fermentat!

Există două teste foarte simple: vă permit să aflați rapid dacă smântâna este naturală.

Testarea smantana cu iod

Un produs din lapte fermentat fals conține un minim de smântână. Dar există amidon și alți aditivi.

Iodul vă va ajuta să aflați dacă există componente în exces în smântână.

smântână
Foto: © Belnovosti

Luați un recipient mic, dar suficient de adânc, puneți 1 lingură de smântână în el și adăugați 2 picături de iod.

Dacă produsul din lapte fermentat începe să devină gri închis, atunci acesta este un semn rău: smântâna este de foarte slabă calitate.

Dar dacă adăugarea de iod transformă masa groasă albă în maro deschis, atunci totul este bine.

Testarea smântânii cu apă clocotită

Pune o lingură de smântână într-un recipient de sticlă transparent și toarnă peste el apă clocotită.

Un produs natural de lapte fermentat se va dizolva cu siguranță în apă la o temperatură foarte ridicată.

Dar smântâna de calitate scăzută se va „comporta” diferit: se va transforma în cocoloașe și apoi va ajunge în fundul recipientului sau, dimpotrivă, va pluti în sus.

Acum știi cum să deosebești rapid smântâna adevărată de o falsă.

Citeste si:  Cum să scapi de un miros neplăcut de la chiuvetă sau canalizare: rețeta bunicii – funcționează mai bine decât cele cumpărate din magazin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *