Ce apă să prepari cafea: mulți oameni o fac greșit

Pentru a mulțumi iubitorilor de cafea, au fost create o varietate de tipuri de acest produs. Și mai ales pentru cei care consideră cafeaua instant un surogat, a fost prezentat un produs preparat.

Adică unul care nu trebuie fiert, ci trebuie doar turnat cu apă fierbinte.

Dar nu toată lumea știe că și prepararea cafelei trebuie făcută conform regulilor.

În primul rând, proporțiile

Pentru a vă bucura pe deplin de gustul, aroma și efectul revigorant al băuturii, trebuie să calculați proporțiile.

Doza recomandată este de 1-2 linguri de boabe măcinate la 300 ml apă.

Cafea
Foto: © Belnovosti

În al doilea rând, metoda de preparare a berii

Pur și simplu puteți turna apă peste cafea într-o ceașcă sau o cafetieră sau puteți folosi o presă franceză.

Fiecare opțiune are propriile caracteristici și diferențe de gust.

În al treilea rând, temperatura apei

Dar cel mai important lucru este temperatura apei.

Oricine toarnă apă clocotită peste boabele măcinate, crezând că cafeaua se va prepara mai repede se înșeală.

De fapt, apa clocotită face cafeaua prea amară.

Prin urmare, se recomandă utilizarea apei la o temperatură de 90-96 de grade.

Urmând aceste sfaturi, vă puteți bucura de gustul cafelei revigorante și aromate, chiar dacă nu o puteți prepara într-o cafea turcească.

Citeste si:  Cum să usuci rapid lucrurile umede: trucuri despre care nu toată lumea le știe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *