Multă vreme, multe gospodine păstrează ulei de floarea soarelui în dulapuri de bucătărie, în timp ce altele îl depozitează pur și simplu lângă aragaz.
După cum știți, condițiile de depozitare îi determină gustul și calitatea alimentelor.
Experții ne-au spus unde trebuie păstrat uleiul de floarea soarelui și dacă este necesar să-l punem la frigider.
Condiții de depozitare
Gospodinele uită adesea că condițiile de depozitare includ, pe lângă temperatura aerului, și iluminarea încăperii.
Dar asta nu înseamnă că uleiul trebuie pus tot timpul la frigider.
Produsul este sensibil la schimbările de temperatură.
Lumina poate accelera reacția de oxidare, ceea ce poate face ca produsul să aibă un gust și un miros neplăcut.
Depozitare necorespunzătoare
Gospodinele care lasă o sticlă de ulei lângă aragaz sau într-un loc însorit fac o greșeală.
Pentru a evita schimbările de temperatură, nu trebuie să-l puneți la frigider.
Cum se depozitează corect
Este acceptabil să-l lăsați într-o cameră cu o temperatură a aerului între 5-20 de grade Celsius.
Dar cel mai bine este să-l puneți deoparte în dulapul de bucătărie.
Este important ca sticla să fie închisă.
Dacă vorbim despre păstrarea unei sticle de ulei sigilate, atunci pentru a păstra toate calitățile produsului, este mai bine să-l puneți în cămară sau dulap de bucătărie.