De ce bananele devin negre? Un truc simplu pentru a păstra lucrurile proaspete

Puțină lume le plac bananele întunecate și fructele negre merg cel mai adesea la gunoi.

Se întâmplă ca bananele galbene și frumoase să se acopere cu pete urâte doar peste noapte.

Să aflăm dacă este posibil să le prelungim cumva termenul de valabilitate?

De ce bananele se întunecă?

Motivul este gazul etilenă, care accelerează procesul de coacere nu numai al bananelor și nu numai al fructelor.

Etilena este produsă activ de banane. Datorită distrugerii clorofilei sub influența acesteia, cojile de banane devin maro sau negre.

Banane
Foto: © Belnovosti

Prin urmare, nu ar trebui să depozitați bananele lângă mere și pere, care sunt și surse ale acestui gaz.

Cum se păstrează bananele

În primul rând, nu trebuie să puneți banane la frigider. Acest lucru este contraindicat în același mod ca și depozitarea bananelor într-un mediu cald și umed.

În al doilea rând, nu depozitați bananele împreună cu alte legume și fructe – puneți-le într-un loc uscat și răcoros.

Cel mai bun loc pentru depozitare este un dulap de bucătărie.

În al treilea rând, puteți încetini eliberarea de etilenă folosind folie alimentară pentru a înveli baza ciorchinului de banane.

Citeste si:  Cum să alegi curki dulci și suculent: fructe care nu se tricotează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *